Ara fa exactament 40 anys. Corria l’estiu de 1972 quan la parella formada per Dieter Rmer i Gitta Stramka, naturals de Dortmund (Alemanya), posaven peu a Sóller per primera vegada per passar les seves vacances. Ho feien a l’hotel Portosóller i quatre dècades després ho segueixen fent per gaudir de l’estada a una vall de la que afirmen sentir-se “totalment enamorats”. Per celebrar l’efemèride els hostes han tengut les seves vacances totalment de franc a l’hotel que cada estiu els ha acollit.

El matrimoni ha concedit una entrevista a aquest setmanari durant la qual asseguren que es senten captivats per l’entorn i el paisatge que envolten l’hotel i no dubten en afirmar que “aquí és una segona casa per a nosaltres”. Una de les coses que més els atreu del Port “és que no està massificat, no hi ha hotels un devora l’altra la qual cosa converteix el Port en un lloc molt íntim on passar les vacances”. Tant és així que “el tracte que rebem és extraordinari i ens sentim com en família”. Del Port diuen que “també ens permet fer petites excursions, sortir a caminar, per la barriada i per les zones més pròximes”. I els encanta aturar-se i assaborir un suc de taronja acabat de fer.
Òbviament l’estampa del Port de Sóller de l’any 1972 a dia d’avui ha canviat. És un fet que no passa desapercebut per aquesta família que enguany ha vengut acompanyada per una de les seves netes. Dels canvis troben a faltar “l’esperit més tradicional” de la barriada marinera “perquè abans hi havia la llotja i veies els perscadors treballant a les xarxes”, una estampa que ja ha passat a la història. No obstant, a pesar de trobar a faltar el vell romanticisme que desprenia la barriada marinera o el bullici que es respirava a la primera línia del Port, la parella assegura que “en general els canvis que s’han fet han estat positius, han anat cap a bé”. Així i tot no dubten en afirmar que per a ells “ens agradava més abans”.
La parella no tan sols gaudeix de les estampes i caminades que els ofereix el Port. Des de fa dècades agafen el tramvia i pugen a Sóller. Bé sigui per visitar el mercat setmanal o per anar a fer una consumició al bar Es Pont, on asseguren que coneixen molt al seu propietari Bartomeu Torrens. D’ells recorden com en els primers anys que visitaven Sóller treballava a l’hotel on s’allotgen i per això cada any no perden l’ocasió per anar-lo a visitar al bar de Sóller i, de passada, caminar una estona pel centre de la vila.
Del record que encara tenen del restaurant Llotja des Peix no se’n poden escapar. Ni de les gambes solleriques que els cuinaven cada any quan hi anaven a dinar.
Però aquest record és ben viu, perquè el plat de gambes cuinades amb el ‘picadillo’ d’all i juliverd no els falta cada estiu quan venen de vacances a Sóller. A falta del restaurant que va desaparèixer amb la demolició de la llotja dels pescadors, aquesta parella d’alemanys rep una convidada anual del responsable de l’hotel, Marcel.lí Rullan, per gaudir d’aquest plat típic de Sóller. Enguany aquest producte de la mar va ser cuinat per Pau Bori, el director de l’establiment.
Sigui com sigui, la família ha gaudit un any més de les seves vacances a Sóller. Enguany de forma més festiva perquè han celebrat els seus quaranta estius al Port. “Enguany hem vengut set persones de la nostra família i la nostra filla ja trenta anys que no es perd venir a Sóller”, asseguren. La garantia de continuïtat està ben assegurada.




