El batle de Sóller ha dictat avui un decret amb el que perfila les mesures encaminades a fomentar l’estalvi d’aigua que ja varen quedar recollides en el ban de la setmana passada. Entre d’altres, es detallen les accions a dur a terme al sector turístic i a nivell particular així com les que ja aplica l’Ajuntament. Entre d’altres accions, el decret prohibeix la comercialització d’aigua filtrada procedent del grifó a bars, restaurants i establiments turístics.
El decret insta a fer un ús responsable de l’aigua encaminades a baixar el consum per evitar “arribar a un moment crític”, per aquesta raó apel.la a “actuar per tal de preservar els nostres recursos hídrics i garantir que tota la població disposi d’aigua sense haver d’arribar a mesures més restrictives”.
A diferència del ban, el decret concreta específicament les mesures a aplicar tant a nivell particular com a nivell turístic (hotels, bars, restaurants, ETV…), ja que les empreses del sector són grans consumidors d’aigua potable. Les mesures d’estalvi no tenen una durada precisa ja que dependrà de l’evolució de les reserves hídriques i la climatologia.
Reunió amb els hotelers
Per altra banda, el batle Miquel Nadal ha mantengut avui una reunió amb representants del sector turístic. En posterioritat a la trobada, el batle ha afirmat que les empreses “estan conscienciades i disposades a cooperar” i que “s’implicaran a l’hora d’aplicar mesures que fomentin l’estalvi d’aigua potable”.



