La parada Serra de Tramuntana, ubicada al mercat de l’Olivar de Palma, compleix mig any des de la seva obertura amb un balanç molt positiu. Aquesta iniciativa del Consell de Mallorca, en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola de Sóller, ha permès acostar al centre de la capital una trentena de productes agroalimentaris elaborats a la Serra i distingits amb el segell de qualitat Serra de Tramuntana.
En aquest període, s’hi han adherit quatre nous productors i ja són quinze les empreses que ofereixen productes com oli, olives, cítrics, embotits, formatges, confitures, sabons ecològics o vins. Entre tots han aconseguit vendre més de sis tones de fruita i verdura, i prop de 1.100 unitats d’oli i olives. També han tingut una bona acollida els productes més recents com la carn ecològica i l’embotit, dels quals ja se n’han venut més de 200 quilos.
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller de Presidència, Antoni Fuster, el director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, i el president de la Cooperativa de Sóller, Miquel Gual, ha visitat aquest dilluns la parada i ha destacat l’èxit de la iniciativa: «És una aposta clara pel comerç de proximitat i una manera efectiva de donar suport als productors que mantenen viu el paisatge de la Serra».
Actualment, el punt de venda reuneix productes d’onze empreses, tots amb el Distintiu Serra de Tramuntana, que garanteix un origen local i una producció respectuosa amb l’entorn natural i social. Enguany s’hi han sumat, entre altres, el celler IóN d’Andratx i Licores de Mallorca, així com noves produccions d’empreses com Son Moragues (carn ecològica) o Formatges sa Cabreta (embotits i confitures).
La parada, que obre de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores, també ofereix productes artesanals com sabons de Jabón de Mallorca, teles de llengües de Teixits Vicens i l’agenda planificadora Viu sa Serra, contribuint així a la difusió dels valors de la Serra com a patrimoni mundial.
Amb aquesta iniciativa, el Consell de Mallorca reforça el seu compromís amb la dinamització del sector agrari i artesanal de la Serra i promou un consum responsable i arrelat al territori.