El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Sobrassada de Mallorca ha celebrat aquests la seva reunió anual, centrada en el futur de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) i els reptes que afronta el sector. L’acte, celebrat a l’Hotel GPRO Valparaíso Palace & Spa de Palma, ha comptat amb la participació de professionals reconeguts a nivell nacional i europeu i ha servit per concedir Medalles d’Or 2024 a dues figures clau en la promoció de la sobrassada: el cuiner solleric Antoni Pinya Florit i Sebastià Cruellas Rosselló, d’Embotits Obrador.
Antoni Pinya, reconegut per la seva trajectòria en la promoció de la sobrassada dins i fora de Mallorca, ha estat un referent en la reintroducció d’aquest producte a la cuina actual. Cruellas, per la seva banda, ha jugat un paper fonamental en la defensa de la Sobrassada de Porc Negre i en la millora de la qualitat del producte des de la seva implicació en la IGP des de 1994.
De Pinya s’ha reconegut la seva trajectòria com a docent a diferents instituts, entre ells el de Sóller, com a divulgador de la cuina mallorquina, com a autor de diversos receptaris, i també com a creador d’una nova eina de cuina, una ganiveta sobrassadera especialment apta per escampar sobrassada sobre una llesca de pa. A més, ha estat un dels impulsors del Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca i col·laborador durant tota la seva existència.