8 d'octubre de 2025

Diari digital de la comarca de Sóller

8 d'octubre de 2025

Sis finalistes per al concurs de la Gamba de Sóller

L'acte de lliurament de premis de l'anterior edició.
L'acte de lliurament de premis de l'anterior edició.

El jurat del II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller acaba de fer pública la identitat dels sis cuiners finalistes que el dia 19 de setembre lluitaran per fer-se amb el guardó i els 1.500 euros de premi.

J. Iván Anaya (Ciutat Real), Ricardo Rossi (Balears), Tomás Martínez (Murcia), Juan Antonio Guerra (Balears), Daniel Álvarez (Alacant) i Javier Gardonio (Balears) són els finalistes que el jurat ha escollit per participar a la final. Com ja va ocórrer l’any passat, malgrat tractar-se d’un concurs internacional, no s’ha elegit cap estranger per prendre part a la final.

El II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller s’adreça a professionals en actiu. Les bases estableixen dos premis amb dotació econòmica: 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat. La regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de Sóller promou aquesta iniciativa gastronòmica, organitzada per segon any consecutiu per l’empresa de gestió cultural Tres Cultura, responsable de la producció; el cuiner Kiko Martorell, encarregat de l’assessoria i logística culinàries, i Andoni Sarriegi, director del certamen.

La cuinera alacantina Susi Díaz, xef-propietària del restaurant La Finca (Elx) i coneguda popularment com a jurat del programa Top Chef durant les quatre temporades en emissió en Antena 3, serà la cara més mediàtica del tribunal del II Concurs. Els xefs Álvaro Salazar, Cati Pieras i Raúl Resino completen el tribunal d’enguany, juntament amb Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía

Amb una “Tríada de gambes”, el jove cuiner Raúl Linares (Palma, 1997), del restaurant Voro (Canyamel, Mallorca) va ser el guanyador del primer concurs celebrat el mes de setembre de l’any passat.