El col.legi públic Pere Cerdà del Port de Sóller ha posat en marxa aquest curs un projecte de creació d’un hort escolar a les instal.lacions del centre. En una porció de terra de 7’9 metres quadrats, s’ha habilitat l’espai seguint la tècnica de cultiu dels quatre crestalls de Gaspar Caballero.
El projecte s’emmarca dins les activitats que organitza l’escola com a Centre Ecoambiental. Per això, el coordinador ambiental del col.legi, Joan Brunet, dedica dues hores setmanals del període lectiu a guiar els alumnes en la sembra, cura i collita de totes les plantes.
Coincidint amb l’inici de curs es va començar a treballar en la preparació del terreny, habilitant la zona i preparant la terra que en el futur havia de suportar el creixement de les plantes. Paral.lelament els escolars varen aprendre a distingir les eines, a emprar-les, i conegueren el mètode de sembra en crestalls de Gaspar Caballero.
A finals d’octubre es sembraren les primeres plantes que varen anar creixent mentre els alumnes les regaven i atenien segons les necessitats de cada espècie. El coordinador de l’activitat ha explicat que la intenció sempre ha estat que siguin els propis alumnes els que facin tota la feina.
A hores d’ara, tots els cursos ja s’han endut un mínim d’una collita per alumne d’una gran diversitat d’espècies. I és que a l’hort escolar del Port de Sóller s’hi cultiven varietats tan diverses com tomàtigues cherry, cebes, alls, diversos tipus de lletugues, bledes, pèssols, cols o pebres.
A més d’aquest hort, també s’han dissenyat unes pasteres elaborades amb rodes de camió on els alumnes d’educació infantil també hi han sembrat.



