Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 23 de maig de 2024   |   13:43
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
El document base presentat dilluns per l'Ajuntament.
28/10/2022 | 10:12
El futur Infante Lois del Port
SaVeu

El batle Carles Simarro (PP) va presentar dimarts als grups municipals i als usuaris del camp d’esports Infante Lois el punt de partida per a la realització del projecte definitiu que vol dur a terme l’any que ve en el terreny de 18.000 metres quadrats que ara ja és de propietat municipal.

L’arquitecte Javier Oliver ha estat l’encarregat de realitzar un avantprojecte que es va exposar per primera vegada el dimarts precisament perquè s’hi puguin introduir canvis. Tot plegat culminarà en la convocatòria d’un concurs d’idees, seguint l’estela del que ja es va fer per elegir el projecte de rehabilitació del teatre Defensora Sollerense.

Les grans línies del projecte defineixen un conjunt de zona esportiva i aparcament subterrani que van estretament lligats. L’arquitecte ha plantejat un aparcament subterrani d’una sola planta, amb capacitat per a 200 turismes, que tendrà entrada per la rotonda de la gamba del carrer 11 de Maig, aprofitant la mateixa obertura que ara serveix per accedir a l’aparcament provisional construït en superfície.

Aquest accés, en rampa, servirà per arribar a la planta soterrada que, amb una forma ovalada, coincident amb la de la pista d’atletisme de 300 metres de llargada situada en superfície. El batle Simarro ha explicat que l’aparcament subterrani necessita tenir sortides d’aire cada 25 metres que farien la seva funció en el cas d’un incendi. Ha detallat que la solució proposada per l’arquitecte “ens garanteix tenir una superfície lliure de sortides de fum que és suficient per crear-hi un camp de futbol reglamentari”.

A més, aquesta solució ha estat proposada com la més fàcil de construir i barata.

Espai obert al públic

D’altra banda, el batle ha destacat de l’avantprojecte que l’àrea esportiva estarà totalment oberta al públic, sense barreres entre les diferents zones, amb la voluntat “que segueixi essent com és ara: un lloc per al gaudi de tothom”.

Els creadors del projecte han conservat el camp de futbol central, tot i que en redueixen la seva superfície, que passa a tenir només 90 x 45 metres. Es tracta d’un camp de petites dimensions, però suficient per disputar-hi partits de categories no professionals. Al seu entorn s’hi preveu una pista d’atletisme de 300 metres de llargada (actualment en té uns 350) amb quatre carrils.

Així mateix, Javier Oliver, al mateix avantprojecte, proposa tres alternatives més al camp de futbol central: un camp de futbol 7 de 64 x 45 metres que es pot combinar amb una pista de bàsquet, dos camps de futbol 7 més petits (de 50 x 30) que també es combinen amb una pista de bàsquet, o dues pistes de futbol sala de 42 x 25 metres que es combinen amb dos camps de bàsquet.

El projecte preveu conservar el parc infantil i també les pistes de petanca recentment habilitades. Més endavant s’hi situarà un bar, un vestidor per a homes i un per a dones, i un petit edifici que servirà com a magatzem.

A continuació s’hi situarà una pista multiesport, dues de vòlei platja i una zona d’entrenament lliure. Al voltant de la pista d’atletisme hi haurà un pas per caminar, es preveu un circuit de cal·listènia i diversos llocs equipats amb taula i bancs per poder-hi berenar. Es preveu conservar el màxim de l’arbrat actualment existent i, fins i tot, la sembra de nous exemplars.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a