Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   18:19
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Un repartidor descarregant a Jeroni Estades.
31/10/2022 | 07:35
Queixes dels repartidors perquè s’exposen a més perill
SaVeu

La setmana passada es va fer efectiu el canvi d’ubicació de la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies. El tragí de camions davant la parròquia de Sant Bartomeu, en plena plaça de la Constitució, ja és història i l’activitat s’ha traslladat a les places d’Espanya i del Mercat, així com a l’avinguda de Jeroni Estades, on s’han habilitat noves places per als vehicles pesats.

Després d’alguns dies de prova, els transportistes ho tenen clar: hi han sortit perdent.
Visiblement molests per la mesura presa des de l’Ajuntament amb l’objectiu de preservar millor l’empedrat de la Plaça de la Constitució i dotar de major seguretat als vianants durant el procés de càrrega i descàrrega de mercaderies, els transportistes vaticinen que el canvi d’ubicació no funcionarà.

Es queixen que les ubicacions alternatives habilitades per l’Ajuntament els allarguen molt el recorregut que han de fer amb el carretó carregat de gènere. Un dels transportistes explicava que s’ha vist obligat a avançar l’hora de sortida del magatzem amb l’objectiu d’arribar més prest que els altres a Sóller i poder aparcar a l’avinguda de Jeroni Estades, perquè és el millor lloc a l’hora de traginar, explica.

“Si et toca dalt de tot de la plaça d’Espanya o a la plaça del Mercat el recorregut s’allarga molt, i també l’esforç que hem de fer i el temps de feina”, explicava un camioner. Des del Mercat, a més, diuen que hi ha un important pendent que, quan un va carregat, es nota.

Un altre inconvenient que expliquen és la via del tramvia al Born. “Si enganxes la via amb una de les rodes del carretó, és molt probable que et caigui la càrrega”, expliquen.

Maniobra perillosa

D’altra banda, els que aparquen a Jeroni Estades han de descarregar la meitat del camió per la banda de la calçada i contínuament tenen vehicles que els passen pel costat. Creuen que és una maniobra molt perillosa per a ells. Quan descarreguen per la banda de les cases expliquen que la voravia és molt irregular i rugosa i que és gairebé impracticable, de tal manera que acaben circulant pel mig de la calçada i, novament, exposant-se al perill pel pas constant de vehicles.

El batle de Sóller, Carles Simarro (PP), va mantenir la setmana passada una reunió amb representants de Pimeco per tal d’abordar el canvi que s’ha practicat en les mercaderies al centre de la ciutat. El batle preveu mantenir properament una trobada amb els responsables de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), també per abordar aquesta mateixa qüestió, en la qual se li exposaran aquestes queixes.
El canvi d’ubicació del càrrega i descàrrega de la zona centre de Sóller era una històrica demanda en localitzar-se, precisament, davant la icona de la ciutat, la Parròquia de Sant Bartomeu.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a