Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 5 de març de 2024   |   14:23
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
Un bus de línia, a la Plaça d'Amèrica.
29/10/2022 | 08:12
Més de 180 passatgers han usat el bus nocturn
SaVeu

Un total de 188 usuaris varen pujar al bus regular de línia en la seva ruta nocturna entre Sóller i el Port, un servei creat de forma experimental el mes de setembre amb l’objectiu d’implantar-lo de forma definitiva a partir del proper any.

Les dades que obren en mans de la Consellera de Mobilitat posen de manifest que el major grau de demanda d’aquest servei es produeix en el bus que parteix del Port a les 22:50 hores. L’ampliació dels horaris de la línia 204, que es va posar en marxa a mitjans de setembre, ha suposat la implementació de dos serveis de Sóller al Port i altres tres de tornada. Les dades estadístiques que la concessionària ha fet arribar a Mobilitat assenyalen que el servei de les 22:50 hores entre el Port i Sóller va registrar el major volum d’usuaris, 69 en total, entre el 16 de setembre i el 5 d’octubre. De forma progressiva s’observa una disminució d’horaris en les freqüències posteriors fins arribar als 14 passatgers que ha transportat el bus en el seu darrer viatge de Sóller al Port. En total han estat 188 els usuaris que han fet ús del bus nocturn durant tot aquest temps que ha estat en funcionament. Els vespres dels divendres i dels dissabtes són els de major volum de passatgers en comparació a la resta de dies de la setmana.

Turistes i treballadors

L’ampliació d’horaris fins a la mitjanit va ser una iniciativa que va promoure l’Ajuntament. La seva finalitat és la de donar servei de transport públic entre els dos nuclis de població en una franja horària en la que es produeixen desplaçaments de turistes i treballadors que acaben la seva jornada laboral. Sóller també havia demanat que el servei s’estengués amb la ruta que té la seva destinació final a Palma, una proposta que per ara no ha estat possible.

El bus realitza els serveis entre les parades del Port i la de Sóller, al carrer de Cetre. No fa aturades intermitges.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a