Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 24 de noviembre de 2020   |   04:56
 
Enquesta  
Són encertades les inversions que planteja l'equip de govern per a l'any 2021 que costaran 6 milions d'euros?


No
 
Les obres de l'antic teatre Defensora Sollerense.
30/10/2020 | 09:38
Llum verd a la represa del Defensora
SaVeu

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, rubricarà avui la resolució que permet desbloquejar la reforma del teatre Defensora Sollerense, ja que el municipi podrà treure a licitació pública la segona fase de l’obra que suposa una inversió de 600.000 euros.

Fonts de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, han informat que els tècnics del departament han donat el vist-i-plau als canvis introduïts en el projecte bàsic d’execució, la qual cosa, han explicat, permetrà que el departament autoritzi la represa dels treballs. Tan aviat l’Ajuntament disposi de la documentació, podrà iniciar la licitació de les obres perquè es puguin iniciar-se dins enguany.

La rehabilitació del Defensora havia entrat en una fase de via morta. El desembre de 2019 les obres varen haver-se d’aturar subtadament quan el municipi va exhaurir el termini per executar la primera fase de les obres. Els treballs varen quedar inconclusos.

Canvis

La no finalització dels treballs d’acord amb el que estava inclòs en la primera fase i el fet que els prevists en la segona tenien els preus desfassats, va obligar l’equip d’arquitectes que supervisa la reforma a refer el projecte i a modificar el que inicialment s’havia previst realitzar dins la segona fase. A més d’incloure-hi els treballs que no s’arribaren a acabar dins la primera etapa del projecte, els arquitectes actualitzaren els preus de tota l’obra que es farà en la segona.

Les modificacions, el trasllat del projecte a la Conselleria de Turisme (que finança el 80% de l’obra a través d’una ajuda del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics) i la supervisió i autorització per part dels seus tècnics ha retardat durant mesos la represa d’un dels projectes estrella de la passada i la present legislatura, un fet que havia provocat malestar entre les autoritats municipals.

Des de la Conselleria de Turisme han informat que el 30 de setembre passat l’Ajuntament va presentar la documentació modificada del projecte, que finalment va rebre l’informe favorable dels tècnics el passat dia 26. Des d’aquest departament han explicat que el tràmit es va realitzar “amb tota celeritat tan aviat es va disposar de la documentació remesa des de Sóller”

Precisament la setmana passada aquest setmanari es feia ressò de la preocupació de l’Ajuntament per l’estat en què es trobava la tramitació burocràtica del projecte, una circumstància que una setmana després quedarà resolta. El batle Carles Simarro (PP), confia en licitar l’obra dins el novembre.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a