Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 24 de noviembre de 2020   |   05:00
 
Enquesta  
Són encertades les inversions que planteja l'equip de govern per a l'any 2021 que costaran 6 milions d'euros?


No
 
Un agent interposa una sanció a un vehicle estacionat a Teixidores.
30/10/2020 | 11:29
La recaptació de l'ORA cau un 75%
SaVeu

Les zones blaves de Sóller han estat enguany una ruïna. Els mesos de confinament i l’escassa afluència de visitants durant la temporada alta d’estiu han estat la causa de la dràstica reducció d’ingressos que ha generat l’ORA fins al punt que la caiguda es situa al 75% del que es tenia previst ingressar enguany.

Així ho han reconegut des de l’empresa pública Sóller 2010, que calculen que la caiguda d’ingressos equival a uns 800.000 euros d’una recaptació total que anualment ronda els 1’1 milions d’euros.

La dràstica baixada ha passat factura a les arques de l’empresa municipal, que ha perdut una de les fonts d’ingressos més importants que té per mantenir els serveis que li te encarregat l’Ajuntament de Sóller. De fet, fonts de l’empresa pública explicaren que la situació econòmica “és delicada” i mostra d’això és que recentment va haver d’acudir als bancs per concertar una pòlissa de crèdit per valor de mig milió d’euros per cobrir la baixada de recaptació.

L’empresa ha reduït el capítol d’inversions previst per al present exercici. A mode d’exemple contemplava dedicar 180.000 euros a l’adequació d’unes noves instal.lacions per traslladar-hi les oficines i els vestidors dels treballadors a la primera planta del mercat municipal que finalment s’ha descartat.

Sóller 2010 té una desena de treballadors que realitzen les tasques de control de les zones blaves d’ORA. El municipi va manejar l’opció d’aplicar un expedient de regulació temporal d’educació a una part de la plantilla, una opció que finalment va quedar descartada per la polèmica que va suscitar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a