Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   09:34
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Reportatge
30/01/2017 | 16:36
Salsa coenta amb gust solleric
J.M.

Fruit del cultiu dels seus propis pebres de banyeta en el seu hort particular, el solleric Miguel Ángel Martínez acaba de llançar al mercat una salsa coenta que ja es pot adquirir a diverses botigues de queviures de Sóller.

És el “tabasco” a la sollerica que en temps com els actuals, marcats per les baixes temperatures, treu el fred a qualsevol per la intensitat de l’ardor que provoca al paladar de qui l’assaboreix.

La salsa que ha elaborat de forma casolana ja compta amb el registre sanitari pertinent que certifica que és apta per a la salut. Compta amb dues varietats de producte per així atendre les preferències d’aquells que els agrada el coent o, per als més atrevits, el gust extra picant.

Segons narra l’inventor del producte, la idea de crear la salsa va néixer després de realitzar diversos viatges al Brasil amb la seva dona Regina Peres, que també col·labora en la iniciativa, un país on el consum de pebres picants i altres productes que llancen foc per la coentitja que provoquen és cosa molt habitual a les taules. A partir d’aquí “vàrem anar provant a casa fins que vàrem donar amb un tipus de salsa que crec que agradarà”.

La recepta és secreta, però entre els seus ingredients figura el pebre coent, el vinagre, la sal i les espècies.

La iniciativa va anar prenent forma i abans de llançar-la al mercat local varen ser els amics de l’inventor solleric els que varen provar el producte. Després que la idea quallàs “amb el boca a boca” la cosa va anar a més i des de principis d’any el producte es comercialitza en petits envasos de tres mides diferents.

Per provar la seva aventura empresarial, Miguel Ángel Martínez, ha llançat dos tipus de salsa picant que ha batejat sota el nom de “Salsa picante casera Martínez”. Una d’elles té un color verdós i està elaborada a partir de pebres de la varietat “serrano”. L’autor assegura que “és la menys picant i té un gust suau”. En l’escala de picant que va de l’1 al 10 ostenta el lloc número número 4.

L’altra salsa és de color vermell i perquè no hi hagi dubtes sobre els efectes que produeix la intensitat del picant el seu nivell és de 6 sobre 10. Està elaborat a partir del pebre “piquín” i aquesta ja si “és picant”. “Primer la prens i notes com després, a poc a poc, vas notant com el picant es va apreciant cada vegada més”, assegura.

L’experiència comercial de la salsa està en una fase inicial “i segons com vagi segur que anirà a més”, explica. Així, ha elaborat una producció inicial de 500 botelletes “i esper que es venguin bé. Així de cara al proper any la producció podria ser més elevada i amb això s’abaratirien els costs”, assegura el productor de salsa picant.
Un altre projecte que Miguel Àngel Martínez té en ment és el de crear una tercera varietat del producte encara molt més ardent, especialment enfocat per a aquell consumidor que li agradi el picant de bon de veres perquè pugui assaborir amb tota intensitat una salsa que compta amb un sabor molt solleric.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a