Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   04:19
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
En aquest punt s'ubicarà la rotonda
11/01/2023 | 16:38
En obres una nova rotonda a la carretera
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha anunciat l'inici de les obres de construcció d'una nova rotonda a la carretera de Sóller que es situarà a l'altura del creuer de la urbanització de Palmanyola. Els treballs duraran dos mesos i tenen un pressupost de 230.000 euros.

En una nota de premsa, la institució insular ha concretat que les actuacions s'inicien aquest dimecres i ha recordat que milloraran la intersecció a la carretera Ma-11 a l'alçada de l'avinguda de les Roses de l'entitat local, per garantir-ne la seguretat tant per a vehicles com per a vianants.

En una reunió amb veïnats a finals de desembre, el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, va assenyalar que les obres solucionaran una "demanda històrica" del municipi després d'un increment del trànsit en aquesta via a l'última dècada. "Ens sentim molt orgullosos perquè hem treballat molt per arribar fins aquí i ho hem fet de la mà dels veïns, escoltant les seves peticions i necessitats", va indicar.

La institució ha recordat que precisament després d'una reunió amb veïnats s'ha incorporat el manteniment del carril d'accés directe a la Ma-11 des de Palmanyola per millorar la fluïdesa de la circulació.

En detall, l'obra contempla la construcció d'una rotonda de 30 metres de diàmetre que permetrà millorar la seguretat, tant per a vehicles com per a vianants, atès que no només s'habilitarà un itinerari segur per aquests darrers per arribar a les parades de busos, sinó que es garantirà que sigui accessible per a tots els usuaris. A més, es dotarà les parades d'autobús de mobiliari apropiat existents, espais d'espera amb marquesina i recorreguts adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

També es crearan passos de vianants que connectin les parades de l'autobús amb el nucli urbà de Palmanyola i millorarà la il·luminació existent.  Sevillano ha ressaltat que a més de millorar la seguretat viària d'una de les carreteres més transitades de Mallorca i dotar més fluïdesa la incorporació de Palmanyola, s'ofereix a la ciutadania una alternativa segura per fomentar i utilitzar el transport públic.

El conseller insular ha posat èmfasi, a més, que la construcció de la rotonda no suposarà cap consum de territori ni ha necessitat expropiacions.  Segons han afegit, a l'hora de configurar la rotonda s'ha tingut en compte el trànsit preferent, per això l'accés des de Sóller a Palma tendrà dos carrils per tal de donar més fluïdesa a la incorporació. També es mantindrà un carril zero daccés a la Ma-11 direcció Palma per facilitar la incorporació als veïns de Palmanyola a aquesta via.

A més, el projecte ha respectat la mobilitat interna del nucli, i per això ha encaixat els vials de servei de dues direccions que discorren en paral·lel a la Ma-11 perquè els moviments actuals es puguin dur a terme i es mantinguin en les mateixes condicions .Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a