Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   04:25
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La depuradora és de nou, objecte de polèmica.
07/01/2023 | 08:12
Ànims encesos per la pudor
SaVeu

La Conselleria de Medi Ambient ha atribuït la pudor que desprèn la planta de tractament d’aigües residuals de Sóller a la molinada que rep de les tafones i ha instat l’Ajuntament a elaborar un mapa d’olors per identificar el focus d’origen de les males olors.

Aquesta ha estat la reacció del Govern davant les crítiques que s’han suscitat aquests dies entre veïnats i Ajuntament, que han denunciat les males olors que periòdicament sorgeixen de la depuradora de Son Puça i que generen molèsties als residents més propers a la instal.lació. Les aigües residuals que genera la fabricació de l’oli seria la causa de les males olors que han fet esclatar veïnats i Ajuntament per demanar una solució al Govern.
Guillem Rosselló, director general de l’Agència Balear de la Qualitat de l'Aigua (Abaqua), va assenyalar que el problema en la depuració de les aigües residuals de Sóller es genera amb la molinada, que és una barreja d’aigua i restes d’oli resultant del procés de molta de l’oliva. Segons Rosselló, el tractament d’aquests residus líquids genera problemes d’olors, tot i que va explicar que en el procés de tractament s’aboquen uns bacteris a l’aigua per reduir la pudor que desprèn el líquid residual. La molinada arriba a la depuradora des de les tafones directament a través d’una canonada que va ser instal.lada fa alguns anys.
Des de l’Ajuntament han recordat que les protestes es registren de forma periòdica i que fins ara el Govern “no ha fet res”.

Les protestes s’han registrat durant aquestes dates nadalenques a causa de les emanacions de males olors que desprèn la depuradora. Aquestes molèsties s’estenen a altres zones de Sóller on els veïnats es queixen dels inconvenients que genera l’arribada de la pudor de l’aigua residual. Tant el batle Carles Simarro com el regidor d’Agricultura, Sebastià Aguiló, han manifestat el seu descontentament.

En aquest sentit, Simarro ha recriminat al Govern que “a hores d’ara no hagi fet res per posar solució a un problema que fa anys que s’està arrossegant” i ha criticat que la Conselleria de Medi Ambient “gairebé no ha fet inversions en aquesta infraestructura, cosa que suposa tenir males olors i alguna fuita d’aigües brutes que han afectat els veïnats”. Simarro ha instat Medi Ambient a donar solució a un problema “que ja es dona gairebé tot l’any”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a