Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   05:34
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Punt on el terreny va cedint cap al torrent
13/12/2022 | 16:26
Perill al torrent de Fornalutx
saveu.cat

Veïnats de Fornalutx han manifestat la seva indignació amb el Govern balear pel retard de sis anys que acumula la reparació d'un mur del torrent que travessa el municipi que s'ha anat engrandint amb el pas del temps. Tant és així que dies enrere es va produir un altre esllavissada de terres que va acabar amb un gran arbre travessat en el llit del torrent.

Els veïnats se senten indefensos pel silenci que han tengut per resposta als seus escrits remesos al departament de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient i no descarten iniciar una recollida de signatures per exigir la reparació del mur abans que es torni a produir un altre esbaldreg que, com els últims, ha suposat la pèrdua de terres de cultiu dels perjudicats.

Un d'aquests afectats haassenyalat que la seva parcel·la ha perdut uns 50 metres quadrats de terreny per les esllavissades que s'han produït per la caiguda del marge del torrent i ha lamentat que des de l'any 2016 el Govern no hagi realitzat cap actuació per solucionar el perill. Segons ha explicat, el primer esfondrament de terres es va produir fa sis anys. Aleshores ho varen comunicar per escrit a Recursos Hídrics “però no ens varen contestar”, encara que “de paraula ens varen dir que ho repararien i no s'ha fet res”.

El problema s'ha anat agreujant amb el pas dels anys, ja que al primer lliscament n'han seguit d'altres, de manera que el mur del torrent de Fornalutx presenta una bretxa que s'ha anat engrandint, cosa que ha perjudicat els veïns que confronten amb la zona perquè les seves marjades més properes al torrent o bé s'han desplomat o amenacen de fer-ho. A més, hi ha dos habitatges que es troben molt propers a la zona de l'esfondrament.

Aquest veïnat ha apuntat que fa tan sols deu dies es va produir un altre esfondrament del terreny que es va endurun gran arbre que va quedar travessat al llit del torrent. “El perill és ara més gran”, han assegurat els perjudicats que han denunciat la “mala gestió” que està fent Recursos Hídrics amb el manteniment dels torrents. Els veïnats denuncien que a Fornalutx hi ha altres punts del torrent on els murs han cedit sense que encara hagin estat reparats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a