Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   04:22
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Reserva 1'3 milions d'euros per a l'adquisició.
10/11/2022 | 12:27
El Consell comprarà la Torre Picada
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha fet la primera passa per convertir la Torre Picada de Sóller i la finca que la rodeja en patrimoni públic. El Ple d’avui dematí ha donat compte d’una modificació de crèdit per valor d’1.360.000 euros que, segons han explicat, permetrà assumir la compra d'aquest bé a l’actual propietat.

La parcel·la té una mida aproximada d'una quarterada, mentre que la Torre Picada té una superfície d'uns 150 metres quadrats, 12 d'altura i és de secció circular. Es tracta de la torre de defensa més gran de Mallorca i una de les més ben conservada. Data de principis del segle XVII.

 

El servei de Patrimoni del Consell de Mallorca destaca els valors patrimonials de la construcció, com a mostra d’arquitectura defensiva que va ser el comú denominador a totes les zones de litoral de l’illa. Dins aquest conjunt de tipologies arquitectònics, les torres de defensa serien les expressions més senzilles, però amb un valor simbòlic i patrimonial molt elevat. I amb aquest motiu justifica que s’inicïi el tràmit per convertir la torre i el terreny que la voreja en patrimoni públic.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a