Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   11:02
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
La campanya de vacunes arranca demà
12/10/2022 | 11:48
Arranca la vacunació contra la grip-covid
saveu.cat

La Conselleria de Salut i Consum comença a partir de demà la campanya de vacunació combinada contra la grip i les noves variants de la COVID-19, la qual s’inicia amb les persones de 60 anys o més (en el cas d’Eivissa, Formentera i Menorca, mentre que a Mallorca seran els de 80 anys o més) i les d’entre 12 i 59 anys que tenguin alguna condició de risc, així com les dones embarassades. També es podran vacunar els sanitaris i treballadors sociosanitaris que fan feina a atenció primària, hospitalària o residències de gent gran o d’atenció a la discapacitat.

Aquests col·lectius ja poden demanar cita, preferentment a través de la web citavacunacovid.ibsalut.es, on també trobaran tota la informació sobre la campanya. En el cas de les persones que, tot i que siguin dels grups als quals s’adreça la campanya, no constin en la base de dades d’aquest servei poden consultar la seva situació a través del telèfon d’Infovacuna (971 211 999), que també servirà per citar les persones que no tenen la possibilitat d’autocitar-se digitalment.   

L’objectiu principal és assolir un nivell elevat de cobertura en tots els col·lectius de risc ja que, especialment en la gent gran o amb malalties cròniques, tant la grip com la COVID-19 poden descompensar les seves patologies, causar-los un ingrés hospitalari o fins i tot poden derivar en complicacions molt greus i ocasionar la mort.

La vacunació combinada s’inicia amb el grup de persones de 80 i més a Mallorca, així com les dones embarassades en qualsevol trimestre de la gestació. També arrenca en el grup de persones de 12-59 anys amb alguna condició de risc (malaltia crònica cardiovascular, malaltia crònica neurològica, malaltia crònica respiratòria, diabetis mellitus, obesitat mòrbida, malaltia renal crònica i síndrome nefròtic, trastorns de la coagulació, malalties hepàtiques, immunosupressores, trasplantats, càncer o celiaquia, entre d’altres). Aquest grup —12-59 anys amb condicions de risc— rebrà un missatge SMS que els informarà que estan inclosos en els grups que es poden administrar les dues vacunes. Les persones d’aquest grup que no hagin rebut l’SMS podran demanar la cita en el telèfon d’Infovacuna (971 211 999).

A més, també són candidats a les vacunes combinades els professionals sanitaris dels grups 2 i 3A, és a dir, el personal sanitari i sociosanitari que treballa a atenció primària, centres hospitalaris o residències de gent gran o d’atenció a la discapacitat, per la seva exposició més gran i la possibilitat de transmissió a persones altament vulnerables. En el cas concret dels treballadors del sector privat, poden demanar cita per citavacunacovid.ibsalut.es o en el telèfon d’Infovacuna, mentre que els del sector públic seran citats pels seus serveis de riscs laborals.

Quant a la vacunació combinada en infants de risc d’entre 5 i 11 anys i els cuidadors de persones amb risc alt de desenvolupar una malaltia per COVID greu (persones immunodeprimides), se n’informarà en els propers dies.

És important recordar que per poder rebre la dosi de record de la vacuna contra la COVID-19 la persona ha d’haver completat la primovacunació. Aquesta pauta completa de vacunació pot variar segons la situació clínica de la persona.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a