Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 25 de febrer de 2024   |   11:50
 
Enquesta  
Quin percentatge de producte agroalimentari local entra a ca vostra?

Del 0 al 15%
Del 25 al 50%
Del 50 al 75%
Del 75 al 100%
 
L'Ajuntament presenta la connexió peatonal entre Gran Via i l'aparcament de Cetre.
07/10/2022 | 10:30
Simarro rescata el vial
SaVeu


El batle de Sóller ha rescatat del calaix el projecte que des de fa anys intenta impulsar de crear un vial de vianants entre l’aparcament del carrer de Cetre i el bulevard de la Gran Via. Carles Simarro (PP) ha posat novament damunt la taula a la que vol destinar-hi una partida que pot assolir els 400.000 euros.

El batle de Sóller ha informat que Sóller presentarà el projecte a la convocatòria d’ajudes que ha llançat la Borsa d’Allotjaments Turístics de Mallorca, a la qual hi preveu concórrer per tal d’obtenir el finançament que necessita per materialitzar l’actuació de la que va recordar està prevista en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de 1998.

El projecte auspiciat pel batle preveu aprofitar un tram del traçat del vial que discorre per la zona de Can Pitera i obrir un braç de camí que desemboqui a la Gran Via. La finalitat d’aquesta actuació “és reduir la distància entre l’aparcament i el centre de la vila”, ja que “així s’evita als usuaris haver de fer una voltera més llarga seguint el traçat dels carrers de Cetre i Gran Via”.

Per dur a terme l’actuació, l’Ajuntament necessita expropiar un bocí d’hort per poder obrir el tram de vial per a vianants que necessita per connectar Gran Via amb el camí de Can Pitera, un procediment que preveu dur a terme si el projecte finalment rep el finançament de la Borsa d’Allotjaments Turístics. A més d’incloure-hi les obres necessàries per adequar el camí, també reserva una partida per fer front al procés d’expropiació de la franja de terrenys necessari (un hort) per materialitzar l’obertura del pas per a vianants.

A més de destacar la reducció de distància entre l’aparcament i el centre, Carles Simarro ha recordat que l’obertura del vial és un projecte paral.lel al de pacificació que ha sofert la Gran Via amb la seva transformació amb un bulevard. “Projectes com el de la Gran Via no sols serveixen per millorar la qualitat de vida, sinó també per posar en valor el patrimoni que tenim”, ha assegurat el primer edil, que preveu en el futur reconvertir carrers en bulevards per fomentar la pacificació de la circulació rodada per l’interior del casc urbà.

Aparcament de Cetre

El que sí ja té assumit el batle és que la construcció de l’edifici d’aparcaments a Cetre serà un projecte que “s’haurà d’abordar en la propera legislatura”. En l’actual, els socis del PP varen refusar donar-li suport i per això va decaure.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a