Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 25 de febrer de 2024   |   13:56
 
Enquesta  
Quin percentatge de producte agroalimentari local entra a ca vostra?

Del 0 al 15%
Del 25 al 50%
Del 50 al 75%
Del 75 al 100%
 
Des del passat 1 d'octubre no hi ha traves administratives per instal·lar panells solars en la zona del casc urbà.
07/10/2022 | 09:45
L'Ajuntament regularà el buit legal de les plaques
SaVeu


La liberalització total de les plaques solars en sòl urbà ha suposat ha tengut una repercusió immediata, ja que en el primer dia hàbil d’aplicació de la mesura l’Ajuntament va rebre l’entrada d’una quinzena de projectes destinats a la instal.lació de plaques solars per a l’autoconsum.

Així ho ha assegurat el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard (PI), que ha assenyalat que des de dilluns s’ha produït un degoteig constant en la sol.licitud de llicències donat que, des de l’1 d’octubre, han desaparegut totes les traves burocràtiques que fins ara limitaven la instal.lació d’equips fotovoltaics. Però aquesta mànega ampla pareix que té el temps comptat. Per una banda el Consell ha anunciat l’aprovació del reglament tècnic que havia d’estar en vigor aquest mes, tot i que la seva aprovació definitiva i entrada en vigor no s’espera que sigui de forma immedita.

Però per altra banda, l’Ajuntament traurà del calaix l’esborrany que va perfilar fa uns mesos amb la finalitat de posar ordre a la instal.lació de pannels en sòl urbà.

La citada norma fixarà uns criteris tècnics que hauran de seguir les instal.lacions en urbana, com ara deixar una franja perimetral lliure d’un metre al voltant de la coberta i que es podran instal.lar panells fins a un màxim del 80% de la teulada. Bestard preveu eliminar del text inicial la proposta dels tècnics recollida en l’esborrany d’ordenança que contempla que en el casc antic sols es podran instal.lar teules solars en comptes de plaques convencionals.

L’ordenança que podria veure la llum pretén cobrir el buit legal que s’ha produït des d’aquest octubre ja que no hi ha cap norma que reguli la instal.lació dels elements solars. La norma estarà en vigor el temps que el Consell tardi en aprovar el seu reglament.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a