Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 4 d'octubre de 2022   |   19:32
 
Enquesta  
S’ha de protegir el jardí de Can Canals, malgrat costi doblers a l’Ajuntament?


No
 
La Torre Picada
16/08/2022 | 15:06
Una ruta familiar fins a la Torre Picada
saveu.cat

El Consell Insular de Mallorca ha anunciat aquest dimarts la senyalització de l'excursió “familiar” que transcorre entre el moll del Port de Sóller i la Torre Picada.

En un comunicat, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha avançat que es tracta d'un itinerari familiar de 4,8 quilòmetres en el marc de 'Cherish', un projecte europeu (Interreg Europe) que té com a objectiu “millorar les polítiques de desenvolupament regional per protegir el patrimoni cultural de les comunitats pesqueres i potenciar l´atractiu d'aquestes regions".

En concret, s'hi instal·laran un total de 37 senyals de fusta i dos panells informatius en un projecte que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sóller, el Museu Marítim de Mallorca i la Confraria de Pescadors de Sóller.
Segons ha subratllat la institució insular, els itineraris familiars del Consell destaquen per ser "excursions fàcils, curtes i amb pendents poc pronunciats aptes per a tota mena d'usuaris". Per part seva, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, ha emfatitzat que la ruta "donarà visibilitat" a les embarcacions pesqueres tradicionals i la llotja del Port de Sóller, a l'antic barri de pescadors de Santa Catalina, al Museu del Mar i a la torre Picada.

En aquest sentit, Ribot ha valorat positivament aquesta nova senyalització perquè “podrà connectar la promoció i la protecció del patrimoni marítim i pesquer, i alhora potenciar el senderisme com a activitat saludable i apta per a la major part de la població”.

L'itinerari s'inicia al carrer de la Marina del Port de Sóller, davant del moll comercial ia prop de l'antiga estació del tramvia, i continua pujant per la barriada de Santa Catalina fins arribar a l'oratori.

Per la seva banda, es recomana als excursionistes fer una parada a l'oratori de Santa Catalina, ara reconvertit al Museu del Mar, i observar a sa Miranda, un balcó espectacular sobre el Mediterrani i els penya-segats. Segons ha recordat el Consell, la torre Picada és la talaia de defensa més gran de Mallorca i una de les més ben conservades. Es va construir entre els segles XVI i XVII per controlar els atacs corsaris. Informació de la zona ens ofereixen vistes excel·lents de sa Illeta i del puig de Bàlitx a un costat, i del cap Gros i la costa nord a l'altre. Aquesta torre es comunicava amb les torres de na Seca (Escorca) i sa Pedrissa (Deià).

Finalment, a més de la senyalització es preveu la promoció i la difusió de la ruta a través del web de Pedra en Seco i senderisme, l'aplicació Senderisme a Mallorca i les oficines d'informació turística de Sóller.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a