Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 29 de setembre de 2023   |   13:12
 
Enquesta  
S’ha de prohibir l’estacionament a la carretera de desviació?


No
 
El sol vist des del carrer de Sa Filadora
09/08/2022 | 16:04
Quaranta nits tropicals consecutives
saveu.cat

La d'aquesta passada matinada ha estat la quarantena nit tropical consecutiva que s'ha registrat a Sóller en el que duim d'estiu. Els termòmetres s'han situat per damunt els vint graus de mínima durant tot el mes de juliol i tot el que ha transcorregut del mes d'agost, d'acord amb les dades recollides per diferents estacions meteorològiques instal.lades al municipi.

Per trobar vespres en què el termòmetre es situàs per davall dels vint graus s'hauria de retrocedir al mes de juny. En el cas de Sóller s'hauria d'anar a la nit del 30 de juny quan el termòmetre va marcar una mínima de 19'6 graus. En el cas del Port, es va donar el 29 de juny, vespre en què el termòmetre es va situar en els 19'3 graus. 

D'aleshores ençà no s'ha registrat cap altra nit amb temperatures per davall dels vint graus, el que des del punt de vista de la ciència meteorològica es denominen nits tropicals.

Com a dada curiosa, dins aquest mes d'agost la temperatura mínima més elevada es va registrar durant la matinada del passat dia 5, quan el termòmetre va registrar 24'5 graus.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a