Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 25 de febrer de 2024   |   13:44
 
Enquesta  
Quin percentatge de producte agroalimentari local entra a ca vostra?

Del 0 al 15%
Del 25 al 50%
Del 50 al 75%
Del 75 al 100%
 
El mercat laboral s'està animant amb el turisme
11/07/2021 | 09:00
Els treballadors en ERTO baixen un 64%
saveu.cat

La reactivació econòmica i, especialment, en el sector serveis ha propiciat que el mes de juny hagi tancat amb un descens de l’atur del 14% en comparació al maig.

Les dades del Servei d’Ocupació de les Illes Balears posen de manifest que el juny va ser un mes propici per a la contractació, tot i que encara 402 persones es troben sense un lloc de feina. En lectura interanual, l’evolució de la taxa és igualment positiva, ja que del juny de l’any passat al d’enguany ha registrat un descens del 18%. La disminució de la desocupació ha estat possible per l’empenta del sector serveis, que engloba el turisme, tenint en compte que nou de cada deu contractes firmats el mes passat corresponen a aquest segment del teixit productiu local. La resta de sectors també registren contractacions. A destacar el de la construcció, que ha propiciat la firma de 19 contractes de feina.

No obstant això, s’ha de destacar que la precarietat en el món laboral continua en plena vigència, especialment si s’analitza el tipus de contractes que s’han realitzat. I és que tres de cada quatre contractacions són de caire temporal. Així, dels 364 contractes, un total de 267 són temporals i només 69 (el 19%) són del tipus indefinit.
Un altre aspecte important a destacar de les dades d’atur del mes passat és l’evolució dels contractes que, per mor de la pandèmia, varen quedar en suspens a través dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Durant el juny es varen reincorporar al seu lloc de feina 500 persones, el que ha propiciat el número de treballadors que encara es troben en aquesta situació hagi disminuït un 37% en el darrer mes.

L’evolució dels ERTO és un clar indicador de com evoluciona el mercat laboral des que les xifres de la pandèmia s’han anat controlant, el que ha permès que els sollerics hagin pogut tornar al seu lloc de feina gràcies a la reactivació del mercat turístic.

Així, des que va començar l’any els treballadors amb el seu contracte en suspens ha registrat una disminució del 64%. Les dades així ho corroboren si es té en compte que durant el mes de gener hi havia 2.330 persones en aquesta situació front a les 842 que hi havia pel juny.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a