Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 29 de març de 2023   |   15:12
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
Representants de l'oposició municipal
10/07/2021 | 18:00
L'oposició reclama facilitats per a les plaques solars
saveu.cat

Els partits que formen el bloc de l’oposició a l’Ajuntament de Sóller (Més, PSOE i Podemos) presentaran al plenari de dimarts una moció conjunta instant a l’equip de govern a que desplegui un seguit de mesures per fomentar la implantació d’energies renovables.

Segons varen explicar els portaveus de les tres formacions, Laura Celià, Jaume Mateu i Catalina Pizà, la proposta que presenten pivota sobre cinc eixos: crear en un mes una comissió de treball amb representació de tots els partits; impulsar una modificació del Pla General per simplificar els tràmits que permetin instal.lar plaques solars a les cobertes dels edificis (ara prohibit a les teulades inclinades); traçar un pla a sis mesos vista per implementar energines renovables a edificis públics, modificar la norma que regula l’Impost de Béns Immobles (IBI) per aplicar bonificacions a qui instal.li plaques solars i, com a darrera proposta, suggereixen la bonificació en un 95% l’impost de construccions a aquells que facin obres per instal.lar plaques solars o energines renovables als seus habitatges.
Els representants de l’oposició varen criticar que l’equip de govern ve retardant des de l’any 2019 una comissió de treball per impulsar la introducció d’energines renovables a Sóller baix el desplegament d’un nou marc normatiu.

L’oposició reclama celeritat als canvis que proposa al.legant que actualment existeixen línies d’ajudes pel foment d’aquestes energies poc contaminants. Els portaveus asseguraren que amb la seva proposta “volem sumar ja que és una demanda de la ciutadania”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a