Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de juny de 2021   |   09:30
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
L'aparcament del carrer de Cetre.
20/11/2020 | 09:53
Sis milions d’euros en inversió
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller romp la llodriola i prepara una important inversió pública per al 2021 que suposarà la treta de sis milions d’euros per escometre tres actuacions de calat: la construcció de l’edifici d’aparcaments del carrer de Cetre, la rehabilitació del cinema Fantasio i la millora del poliesportiu de Son Angelats.

Així ho acordarà avui la plenària de la corporació municipal que aprovarà una modificació pressupostària amb la que l’equip de govern municipal pegarà mà a part del romanent de tresoreria (que apuja actualment a uns deu milions d’euros), que fins ara tenia prohibit utilitzar, per afrontar tres actuacions de calat que aniran materialitzant-se en els propers anys.

El canvi pressupostari amb el que s’impulsaran tres importants consecucions ha agafat per sorpresa als partits de l’oposició que, com el PSOE, ha demanat posposar la decisió.

Les inversions que el govern de Carles Simarro (PP) preveu impulsar suposen la consecució de tres projetes emblemàtics. El més important implica la construcció de l’edifici d’aparcaments al carrer de Cetre, al qual l’Ajuntament hi preveu destinar 3’1 milions d’euros. El segon en importància pel que fa a pressupost, suposa dedicar 1’7 milions d’euros a la rehabilitació integral del cinema Fantasio per reconvertir-lo en un auditori, un projecte que Simarro ha intentat impulsar des de fa gairebé una dècada.

La tercera gran actuació que es finançarà amb el romanent de tresoreria acumulat contempla destinar 1’2 milions d’euros al pavelló poliesportiu de Son Angelats. Amb aquesta important aportació de recursos, l’Ajuntament preveu dotar el recinte amb set sales polivalents per a la pràctica d’activitats i equipar el recinte amb un sistema de climatització a través d’un sistema amb plaques solars.

Per dur a terme les inversions que avui reben el tret de sortida, el departament d’Hisenda que dirigeix Andrea Pomar (PP), ha preparat una modificació del pressupost del present exercici per incorporar-hi els sis milions que es necessiten per finançar-les. Els recursos provenen del romanent de tresoreria, el superàvit que ha anat acumulant el municipi en els darrers exercicis. Fins ara aquests diners no es podien utilitzar perquè l’Ajuntament estava afectat per un pla d’ajust que el govern de Simarro va liquidar amb el pagament d’uns crèdits pendents.

Dotze milions d’euros

Les tres inversions que s’aproven avui, que es finançaran amb el superàvit municipal, es complementaran amb un llistat d’actuacions que tenen finançament a través d’altres vies com la continuació de la reforma del teatre Defensora, la construcció d’un vial de vianants entre la Gran Via i l’aparcament del Cetre, la reforma de la Gran Via, la remodelació de la primera línia del Port i la construcció de l’edifici d’aparcaments al polvorí del Cingle.

Aquestes sis actuacions suposen una inversió conjunta de sis milions d’euros més, el que eleva fins als dotze milions la despesa global que l’Ajuntament preveu materialitzar a partir de 2021. Es tracta de la major aportació de recursos a obres d’infraestructura municipal de la dècada.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a