Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 19 d'abril de 2024   |   15:12
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
Reportatge
27/03/2020 | 09:09
Màquines de cosir per fer front a la manca de material sanitari
SaVeu

La màquina de cosir funciona a ple rendiment a la casa de Margalida Busquets i Tòfol Miquel, on aquests dies no s’atura de fabricar mascaretes per lliurar-les als serveis sanitaris i d’emergències que les necessitin per cobrir la demanda que la crisi del coronavirus ha creat.

El taller és als porxos de casa, un lloc on fins fa poc Busquets fabricava bosses i altres estris personals a partir de retalls. Però les circumstàncies l’han obligat a canviar. Margalida Busquets dedica el seu temps lliure a fabricar bosses de tela que després ven a benefici de l’associació sense ànim de lucre Adopta un Griffon UK, una entitat animalista que vetlla per una raça de ca que pateix el maltractament de caçadors per donar-los en adopció.

Les restriccions imposades amb l’Estat d’Alarma no li permeten instal·lar el seu lloc de venda en diversos mercats de l’illa, on el matrimoni Busquets-Miquel va cada setmana per comercialitzar les peces i treure uns diners per a l’associació. Amb la indústria de les bosses paralitzada, des de la setmana passada Margalida Busquets ha donat forma als patrons per confeccionar mascaretes de seguretat i dedica els llargs capvespres a casa per fabricar-les i lliurar-les a la Policia i a centre de salut.

“És una feina que em reconforta en una situació tan difícil com la que estam passant”, afirma Busquets, que assegura que “de molt bon grat em dedic a fabricar-les perquè la situació ho requereix”. A més apunta que “també volem fer-les arribar a les persones que per les circumstàncies actuals no han tengut accés a les màscares”.

En els primers dies de fabricació, les mascaretes fabricades a Sóller han anat a parar a mans de treballadors socials de Palma que li varen sol·licitar la seva col·laboració davant l’escassetat d’aquest material de protecció. També mascaretes fabricades al taller de Margalida Busquets han anat a parar a domicilis particulars de Sóller i al magatzem que ha creat per a l’ocasió la Policia Local, on es guarda aquests dies tot el material que veïnats i empreses del municipi donen.

Per a aquesta costurera, la producció a petita escala dels tapaboques “m’omple de satisfacció, ja que serveixen per ajudar a combatre aquesta crisi sanitària que patim”.

El cas de Margalida Busquets no és l’únic exemple del treball voluntari que es fa des de casa amb el confinament. Nombroses persones produeixen mascaretes, bates i gorros per proveir el personal sanitari en uns moments d’escassesa de material de protecció. L’Ajuntament recepciona el material que després es fa arribar al personal del centre de salut i policies. També a persones que no disposen de màscares.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a