Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   18:41
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Reportatge
24/06/2016 | 09:33
El fons marí solleric
J.V.

El Museu de la Mar del Port de Sóller va ser divendres a la nit l’escenari de l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la l’edició d’enguany del concurs de fotografia subaquàtica que ha organitzat el Club Nàutic de Sóller. Nombroses persones s’aproparen fins el mirador de Santa Catalina per assistir a un acte en el que també es projectaren totes les imatges que han participat en el certamen.
El concurs s’havia duit a terme el primer diumenge de juny en aigües properes al Port de Sóller. Un total de 48 bussejadors, dels que 23 hi prenien part en la modalitat de fotografia compacta, altres sis amb càmeres réflex i la resta com a models, embarcaren per fer dues immersions d’una hora cada una. La primera es va dur a terme a la Cova Blava, mentre que la segona, que estava prevista a la Cova del Pintor, es va haver de traslladar fins a la zona del Gall per culpa del vent que va començar a bufar en aquell moment.

Els guanyadors

Els representants de la junta directiva del club nàutic, acompanyats pel regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sóller, Josep Lluís Puig, foren els encarregats de lliurar els premis. En aquest sentit, Miguel del Pozo, Javier Atero i Maria Arcos es feren amb els guardons corresponents als tres primers classificats en categoria Compacta. En canvi, en la modalitat réflex el guanyador va ser Jaime Serra, seguit de Pablo Diéguez i Antonio Juan Fernández, a la segona i tercera posició, respectivament.
Paisatges annegats d’aigua marina, espècies vegetals, peixos de totes les tipologies, escenaris on els bussejadors es convertiren en models o composicions de colors foren els motius predominants de les imatges que es projectaren durant l’acte. De fet, tal i com es recorda des del club nàutic, els presents expressaren que varen poder constatar la disminució de la vida marina que s’ha produït a la costa sollerica d’ençà que fa vuit anys es va celebrar el concurs per primera vegada.
En aquest sentit, des del nàutic solleric s’ha indicat que “esperam poder seguir realitzant aquest concurs durant els propers anys, i sobretot esperam la resposta i el recolzament de les institucions per poder arribar a aconseguir el nostre objectiu: una reserva marina que seria de gran benefici per a la nostra comarca”.
L’acte de lliurament de premis també va comptar amb la projecció d’una filmació enregistrada durant la jornada competitiva i va finalitzar amb una picada que va oferir l’associació hotelera.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a