Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   02:50
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Reportatge
12/06/2015 | 09:11
“Sa Veu”, premi pels 25 anys
SaVeu
El dissabte passat va tenir lloc a Santa Maria la diada de Premsa Forana de Mallorca, amb l’assistència de 45 persones corresponents a 18 publicacions associades.
 
 
Els amfitrions foren els representants de la revista Coanegra, que juntament amb Premsa Forana, organitzaren la jornada.
 
A les 10 del dematí es donà la benvinguda als assistents, per part del president de Premsa Forana, Rafel Oliver Grammatico, i per Rafel Pizà, de Coanegra. Seguidament es féu una visita cultural pel centre antic de la vila, a càrrec de l’historiador local, Mateu Morro. Es visità la casa de la vila, l’arxiu, els carrers antics, el celler Can Sanxo, l’església de Santa Maria, Ca s’Apotecari, entre altres indrets. Una vista panoràmica des de la terrassa de Ca s’Apotecari, conclogué la visita, amb un berenar al pati.
 
Assemblea general

A continuació, a la biblioteca de Cas Metge Rei, es realitzaren diferents actes. Primer es féu l’assemblea general ordinària de socis, amb la participació de 18 publicacions. Els actes continuaren amb un sentit homenatge a Antònia Serrano Darder, de la revista Miramar de Valldemossa, qui ens deixà el passat 27 d’abril. 
 
Diferents persones de la junta directiva de Premsa Forana llegiren alguns texts que parlen de la ingent tasca que va dur a terme Antònia Serrano, realitzada sempre en favor de la cultura i de la llengua catalana. Nicolau S. Cañellas Serrano, fill de n’Antònia, llegí un text amb el qual finalitzà l’acte. En va fer la introducció en Pere Serrano. Per a dit homenatge vingueren des de Valldemossa alguns familiars seus: els fills, els gendres, els quatre néts, el germà gran, entre d’altres.
En la mateixa sala es varen lliurar els XVI premis periodístics de Premsa Forana, patrocinats per l’Institut d’Estudis Baleàrics. Foren entregats per la vicepresidenta, Elizabeth Sánchez i pel president, Rafel Oliver. Aquests premis foren també un homenatge a Antònia Serrano, perquè els 15 diplomes dels premiats i finalistes duen el lema: Homenatge a Antònia Serrano Darder.
 
La revista Coanegra obsequià als assistents amb un llibre: “Llegendes i rondalles santamarieres” a cura de Josep Capó i Mateu Morro, editat per l’ajuntament de Santa Maria. Finalment, un dinar de germanor a Can Beia, conclogué els actes de la diada d’enguany.


Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a