Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   09:46
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Opinió
29/01/2021 | 09:57
L’aparcament no pensa en les necessitats reals dels residents del Port
Associació de Veïnats del Port de Sóller

L’Associació de Veïnats del Port de Sóller es reactiva amb una nova Junta amb l’objectiu de reprendre els projectes anteriors en defensa dels interessos dels residents del Port. Una de les nostres majors inquietuds és també la manca d’estacionament del Port de Sóller.
L’Ajuntament ha aprovat recentment un avantprojecte d’aparcament soterrat al Camí del Cingle del Port de Sóller, acompanyat d’un estudi de viabilitat econòmica financera, que suposa que aquest aparcament sigui construït i explotat per una empresa privada durant 40 anys. Per tant l’Ajuntament no realitza cap inversió pública, circumstància que revertirà en els veïnats ja que l’estudi preveu:
- 284 places distribuïdes en 4 plantes, amb 4 entrades diferents totes al camí del Cingle.
- 30 places per “residents” per 40 anys d’ús a 28.000 E + IVA= 33.880 E + despeses de comunitat repercutides per 854 E/any.
- Abonament mensual 24 hores, 120 E/mes + IVA = 145,20 E/mes
- Abonament mensual diürn, 80 E/mes (9 h a 22 h).
- Abonament mensual nocturn, 50 E/mes (23 h a 8 h).
- Tots els preus s’incrementen anualment segons l’IPC, però l’estudi preveu que l’Ajuntament ingressi anualment un cànon del concessionari de 50.000 E i es reserva 15 places gratuïtes (no sabem per qui, ni per quin motiu).
La postura de l’Associació és que aquest aparcament no pensa en les necessitats reals dels residents, sinó que els provoca els següents perjudicis:
- Cost desmesurat en comparació al preu dels aparcaments públics de Sóller, no s’adapta a les “butxaques” dels residents.
- Greu impacte circulatori pels carrers adjacents, embossos al carrer del Cingle i molèsties generades.
- Contaminació acústica-sonora.
L’Associació conscient de la problemàtica dels veïnats i del sector comercial i econòmic del Port proposa a curt termini les següents actuacions:
1.- Adequació de la zona del Cingle que permeti estacionar temporalment en la seva màxima ocupació, respectant la zona verda.
2.- Adequació d’un aparcament provisional al camp de futbol “Infante Lois” sense afectació dels equipaments esPortius i zona d’oci infantil, amb entrada per la rotonda de la “Gamba”.
3.- Adequació de l’aparcament de la platja d’en Repic.
Instam a l’Ajuntament a fer INVERSIONS EFECTIVES AL PORT, iniciant els següents projectes que donaran una solució real i no merament especulativa:
1.- Projecte d’aparcament públic de gestió municipal al camí del Cingle amb zona reservada i a preus bonificats pels residents.
2.- Aparcament a la zona Santa Catalina.
3.- Projecte integral al camp de futbol Infacte Lois amb servei d’estacionament i equipaments esportius i lúdics que preservi el pulmó verd del Port.
4.- Recerca de vies de col·laboració pública-privades per aconseguir solars a les afores del Port.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a