Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   09:18
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Opinió
09/09/2016 | 09:59
Demà, Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana
Joan Castanyer Coll

L’anada a Lluc a Peu que es practica des de temps immemorials, des de la majoria de pobles de Mallorca, tenia una particular rellevància quan es tractava del grup procedent de Soller. Degut a les dificultats orogràfiques que tenien que enfrontar-se els sollerics per sortir de la vall. Es barranc sempre ha estat una barrera natural per tota persona que no comtes amb bones condicions físiques per suportar l’esforç requerit.

Degut a les dificultats anotades es requeria l’actuació dels traginers portadors de les bísties que a mes de transportar viandes que requerien els dies de peregrinació, portaven asseguts damunt la pell d’anyell que cobrien les beases als caminants mes afectats per la fatiga del viatge. Els germans Martina com també els Gelats i n’Antoni Maneca, entre d’altres foren els últims traginers d’aquella època.

Tornant a agafar el fil, la sortida com sempre s’ha fet serà a les 23h del dia 10, davant la parròquia.
Pels qui pensin tornar a Lluc amb l’autocar, les llistes estaran obertes encara demà dissabte fins a les 14h a Mobles Castanyer, al carrer Victòria.

La sortida dels autocars cap a Sóller serà a les 10h del matí de diumenge, que coincideix amb l’acabament de l’eucaristia.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a