Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   09:11
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Opinió
19/05/2016 | 19:42
21 M: Manifestació a Palma
Sóller Solidari

Ja fa uns anys i degut als conflictes bèl·lics que s’han produït i segueixen encara encesos al nord d’Àfrica i a l’Orient Mitjà, hem vist com, en un trist degoteig, la nostra mar Mediterrània s’ha anat engolint les vides de molts que fugien desesperats d’aquestes guerres. Hem vist com a través d’Itàlia primer i després Grècia, milers de persones desplaçades tocaven a les portes de la rica Europa a la recerca de refugi i de la seguretat que ja no podien tenir a les seves estimades llars.
La majoria dels ciutadans i ciutadanes europeus confiaven en una reacció dels seus governs i, com férem a Sóller i molts d’altres indrets de Mallorca, començaren a teixir els bressols d’acollida.
Han passat els mesos i el dur hivern i la resposta de la Unió Europea ha estat més de caire mercantil que no humanitari. Enlloc d’obrir corredors segurs i llars d’acollida, enlloc de donar l’status de refugiats i refugiades als desplaçats, enlloc de supervisar l’arribada d’infants orfes de les seves famílies, els governs europeus han aixecat barreres amb fils de pua i discursos xenòfobs i atemoridors. Enlloc de complir amb la Declaració dels Drets Humans i la Carta dels Refugiats, han arribat a un acord mesquí amb la veïnada Turquia a canvi de trenta monedes d’argent.
Ens hem torbat massa temps i és hora de dir prou. De la mateixa manera que els mallorquins hem sortit al carrer per a defensar el nostre territori envers la pressió urbanística o per a defensar la nostra llengua envers polítiques desencertades, ara toca sortir a cents, millor si a milers, per a demanar tant al Govern espanyol com als responsables de la Unió Europea humanitat, solidaritat i respecte als drets humans i als tractats internacionals signats.
Per tot això, us demanam la vostra assistència a la manifestació convocada per aquest dissabte, dia 21, a Palma sota el lema “Mallorca es mou pels refugiats”. La concentració serà a les 18:00 a la Plaça d’Espanya-Porta Pintada per a sortir via carrer dels Oms, Rambla, Riera i Born fins arribar davant de la Delegació del Govern.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a