Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   03:14
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Entrevista
17/08/2018 | 09:27
Toni Socias i Rafel Ferragut:
“L’únic que demanam és que la gent canti, balli i gaudeixi”
J.V.

La plaça de la Constitució serà el proper dijous a la nit l’escenari d’una revetlla musical per als més nostàlgics. La Sóller Summer Dance arriba per recuperar la música que els joves dels anys 70, 80 i 90 varen tenir l’oportunitat de ballar en els locals d’oci del Port. Parlam en aquesta entrevista amb Rafel Ferragut, propietari de s’Escàndol (1992-1998) i amb Toni Socias, que va treballar entre d’altres al Patio, al Saint Germain o l’Altamar. Ells dos ens expliquen el per què d’aquest acte que han organitzat.

Pregunta.- S’ha anunciat com “un vespre per reviure els millors moments de la joventut, sense reggaeton!”. En què consisteix exactament la Sóller Summer Dance?
Resposta.- És una cosa que nosaltres hem parlat moltes vegades. Per les festes de Sóller sempre hi ha una nit jove i també una revetlla per a la gent major. Però faltava alguna cosa per als sollerics de 40, 50 o 60 anys. I les vegades que s’ha fet alguna cosa per aquest públic ha estat amb gent contractada de fora. Per això se’ns va ocórrer posar-ho en marxa amb la idea que es repeteixi cada any.

P.- Com va sorgir la iniciativa?
R.- Va ser una idea que va sorgir per muntar-ho a un bar. Però vàrem creure que si s’havia de fer hauria de ser una cosa gran, durant les festes de Sant Bartomeu. Contactàrem amb l’Ajuntament i no ens posaren cap impediment.

P.- Per a quin tipus de públic està orientada aquesta revetlla?
R.- Serà per a tot tipus de públic. La gent ja està cansada de reggaeton. Creiem que també hi ha interès per altres estils musicals.

P.- Quin tipus de música es punxarà?
R.- En Toni punxarà temes dels anys setanta. Serà una mica de flower. El Dj Agustín serà l’encarregat de la música disco que recordam dels anys noranta, mentre que en Rafel punxarà els clàssics de s’Escàndol.

P.- Què han d’esperar els assistents que s’apropin a l’alameda?
R.- Demanam que la gent es comporti i que no faci malfraig. Només volem que joves i grans es diverteixin, i que si no es posa reggaeton no és per despreciar aquest estil, sinó que es fa únicament per posar la música d’aquella època. L’únic que demanam és que la gent canti, balli i gaudeixi. I gas!

P.- Reviureu uns anys molt recordats per molts. Com era la nit sollerica d’aquella època?
R.- Era una època en la que tots érem amics. Hi havia un circuit que cada cap de setmana tothom seguia. Es començava al Mirall, passant pel Patio i s’Escàndol. Després tothom anava cap a la Randemar i l’Altamar.

P.- I com eren els joves d’aquella època?
R.- Tot era un rollo d’amics. Sorties tot sol i et trobaves qualsevol conegut. Anaves amb ell i ja no el deixaves en tot el vespre. Teníem el costum de fer el mateix cada cap de setmana. Era una època en la que la gent sortia cada dia. Abans els vespres eren diaris al Port. Era una època d’estrangeres i estrangers. Hi havia una gran diversitat de llocs on anar.

P.- Com ha canviat la nit sollerica en l’actualitat a la comarca sollerica?
R.- Ha canviat al cent per cent. Ara a Sóller no hi ha res en comparació al que era abans. I també la qualitat de la música, que abans era molt més variada que ara. Actualment tot es reggaeton.

P.- Per aquells més joves que no varen conèixer s’Escàndol, com era aquell local mític de la Platja d’en Repic?
R.- L’etapa de s’Escàndol va ser molt divertida i molt emocionant. Va ser una època de la vida que mai s’oblidarà. Era un pub que es va convertir en un centre social de tot el poble. La gent anava allà a passar estones molt divertides, on es contaven les seves glòries perquè pena no en volíem cap ni una.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a