Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   09:03
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
L'advocat i professor Bartomeu Colom Pastor.
04/12/2023 | 15:50
Bartomeu Colom, premi Obra Cultural Balear
G.M.

El jurista Bartomeu Colom és una de les persones que el proper dia 17 de desembre rebrà un dels guardons dels Premis 31 de Desembre que cada any atorga l'Obra Cultural Balear en el transcurs de la Nit de la Cultura, que enguany es celebrarà en el Teatre Principal de Palma.

Concretament, Bartomeu Colom rebrà el Premi Gabriel Alomar, destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que hagi permès expressar amb tota normalitat la catalinitat de les Illes Balears i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat.

Colom, nascut a Sóller l'any 1951, ha estat professor de Dret Administratiu de la Universitat de les Illes Balears durant més de trenta anys, i és autor de nombrosa bibiografia centrada sobretot en dret autonòmic i dret lingüístic com a especialista en organització político-administrativa d’arxipèlags.

És també un bon coneixedor de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i de l’evolució de les institucions de la comunitat autònoma. De fet, ha dedicat alguns dels seus llibres a analitzar les claus de l’autogovern, l’increment de les competències i el paper de la llengua catalana a les institucions de les Illes Balears.

De fet, Colom ha format part en alguna ocasió de la junta directiva de l'Obra Cultural Balear i ha col·laborat en nombroses ocasions amb aquesta entitat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a