Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   19:18
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Imatge del Port de Sóller, contaminat pel fum.
13/01/2023 | 12:21
Recomanat a partir de les 11
J.M.

El batle de Sóller ha fet una crida als titulars d’horts i terrenys agrícoles situats en zona urbana perquè les cremes de rostolls i de poda es facin a partir de les 11 hores del dematí per tal de minimitzar els efectes nocius sobre la salut que provoca la contaminació derivada de la inversió tèrmica.

En declaracions a aquest setmanari, Carles Simarro (PP) ha afirmat que l’Ajuntament descarta regular les cremes amb una normativa que fixi uns horaris concrets per realitzar aquesta activitat, però acte seguit ha afegit que “des de l’Ajuntament feim una recomanació genèrica perquè aquests focs dins els horts s’encenguin a partir de les 11 hores, quan ja s’ha esvaït la inversió tèrmica”. En les darreres setmanes s’han produït episodis d’elevada contaminació provocats per cremes a horts que es realitzen a primera hora del dematí, quan el fred depositat a la vall impedeix que el fum s’esvaeixi. Aquesta situació fa que el casc urbà quedi immers en un nigul de fum que, a més de ser nociu per a la salut, genera nombroses protestes.

Des de fa anys, un sector de la societat ve reclamant una regulació de les cremes per tal de reduir les molèsties que genera el fum. Per altra banda, els sensors de Sóller per l’Aire han constatat puntes de contaminació matinat que superen amb escreix les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a