Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 29 de març de 2023   |   14:21
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
Tractarà sobre l'època contemporània.
18/12/2022 | 08:17
La Història de Sóller, pel març
SaVeu

Els tres volums que la Història de Sóller dedicarà a l’edat contemporània sortiran al carrer el mes de març després que l’Ajuntament hagi adjudicat aquests dies els treballs d’impressió que suposaran la recuperació d’un vell projecte d’editar la història del municipi en diversos volums.

L’arxiver i historiador Antoni Quetglas serà qui firmarà els tres toms que veuran la llum en els propers mesos, en el que serà un treball que abarcarà els fets històrics que han ocorregut a Sóller entre els anys 1808 i 2007. L’historiador treballa aquests dies en donar els darrers retocs al treball abans que sigui entregat als tallers de la impremta per a la seva maquetació i posterior impressió.

200 anys de vida

Antoni Quetglas ha explicat que els volums seran una eina de consulta en els que, a més dels textos pròpiament, es complementarà amb fotografies que facin referència als principals esdeveniments ocorreguts a Sóller en els darrers 200 anys. El motiu pel qual el capítol dedicat a la història més recent de Sóller arranca l’any 1808, Quetglas ho ha justificat amb el fet que aquell any va veure la llum la Història de Sóller que va escriure mossèn Josep Rullan, una referència que ha servit per concretar el punt de partida dels llibres que resumiran els fets ocorreguts des d’aquell moment fins pràcticament l’actualitat.

La Història tocarà diferents temes com la vida política, l’economia, les infraestructures, la societat, la cultura, l’emigració, l’agricultura, la indústria tèxtil, el comerç, la navegació, el contraban, els mitjans de comunciació, el transport, l’art, les festes, el turisme, la Guerra Civil, el franquisme, les guerres mundials, el transport, la demografia o l’esport, entre molts altres aspectes de la vida de Sóller.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a