Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 21 de març de 2023   |   12:30
 
Enquesta  
Ha d’organitzar l’Ajuntament activitats centrades en la promoció de begudes que contenen alcohol?


No
 
Un operari treballant amb la maquinària sobre la via.
16/12/2022 | 12:19
El Tren renova 500 metres de via
SaVeu

El Ferrocarril de Sóller ha posat fi a la temporada iniciant els treballs de manteniment general de la seva infraestructura que implicarà la renovació de fins a 500 metres linials de via fèrria.

Els treballs amb més complicació tècnica arrancaren dilluns a l’interior del túnel major, el que travessa la Serra d’Alfàbia, on s’aixecaran 200 metres de via convencial per habilitar un nou tram de via en placa encastada en un forjat de formigó. Aquesta estructura és més resistent a la humitat tot i que els costs per bastir-la són més elevats.
A més dels treballs a l’interior del túnel, el ferrocarril renovarà altres 300 metres de via convencional a l’interior de la mateixa galeria. Segons ha explicat Javier Igual, l’enginyer de la companya, durant l’aturada anual l’empresa renovarà per complet el pont ferroviari que travessa el torrent de Can Barberà, a Palma, la construcció d’un mur de contenció i el manteniment de l’arbrat tant de les estacions com a diversos punts del traçat de la via que enllaça Sóller i Palma.

A més de les actuacions més importants, durant els dos mesos d’aturada l’empresa realitzarà el manteniment de la via amb l’anivellació dels riells.

Obres al tramvia

Ja dins el nou any, la via fèrria del tramvia també serà objecte de reforma, la qual cosa obligarà a suspendre els serveis entre Sóller i el Port. L’actuació més important es durà a terme a la zona del Monument, on es substituirà un tram de 125 metres de via en el tram que travessa la carretera del desviament. Es substituiran les travesses de fusta per altres de formigó, de manera que la plataforma tendrà major consistència al pes dels vehicles que transiten habitualment per damunt el traçat ferroviari.

També durant aquest temps es duran a terme treballs de renovació de la platja de vies a l’estació de Sóller que afectarà a la zona dels tramvies, segons ha assenyalat Javier Igual.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a