Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   17:59
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La tafona produint oli
12/12/2022 | 07:00
S'avança el final de la campanya de l'oli
saveu.cat

Una campanya que ben bé pot qualificar-se de nefasta. Tant és així que la cooperativa agrícola Sant Bartomeu aturarà les màquines de produir oli molt abans del que hagués volgut, en tant que la falta d’oliva farà que la tafona deixi de produir a finals del mes de desembre.

El president de la institució, Miquel Gual, ha explicat que les màquines treballen actualment a baix ritme, recordant la mala collita que s’ha registrat a la majoria d’olivars de la Serra de Tramuntana que han deixat la producció al terra.
La falta de matèria primera farà que la cooperativa hagi d’acabar la temporada de producció d’oli abans del que hagués estat habitual en un any normal. I aquest serà el tercer any consecutiu en què es registren anomalies en la collita d’oliva que s’ha caracteritzat per la baixa producció de fruit.

Mostra d’aquesta situació es troba també la producció d’oliva de taula. Miquel Gual ha posat com a exemple que les expectatives que s’havia posat la cooperativa eren les de preparar fins a 200 botes quan, en realitat, amb prou feines han pogut preparar trenta botes d’oliva trencada. La campanya d’oliva negra arrancarà a partir de gener malgrat que les previsions tampoc no són gaire optimistes vista la situació dels olivars.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a