Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 29 de març de 2023   |   14:39
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
El model de balisa que s'utilitzarà
09/12/2022 | 09:57
Balises lluminoses per delimitar el tramvia
saveu.cat

La via del tramvia serà equipada amb unes balises lluminoses al seu pas pel centre de la ciutat amb la finalitat de millorar la seguretat i advertir als vianants de la zona reservada al pas dels combois.

Així ho ha avançat el batle de Sóller, Carles Simarro, que ha explicat que finalment el municipi optarà per unes balises solars encastades en el ferm que emetran llampades de llum al llarg del seu recorregut. Simarro ha explicat que d’aquesta manera “es farà més visible la via, especialment durant la nit”, al temps que també ha posat de manifest que aquest sistema “evita haver d’aixecar el paviment per instal.lar el cablejat elèctric o altres tipus d’elements de seguretat”.

La instal.lació d’aquests elements de visibilització es materialitzarà properament i servirà per donar resposta a una vella reivindicació del Ferrocarril de Sóller, que en reiterades ocasions ha reclamat a l’Ajuntament habilitar mesures complementàries al centre de la vila per garantir la seguretat dels combois i els vianants. El tren havia fet especial èmfasi amb la problemàtica que susciten les terrasses que confronten amb la via fèrria del tramvia.
L’Ajuntament havia manejat altres opcions com la col.locació d’una pletina al trispol de la plaça i del Born, propostes que finalment quedaran relegades amb les balises.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a