Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 21 de març de 2023   |   11:36
 
Enquesta  
Ha d’organitzar l’Ajuntament activitats centrades en la promoció de begudes que contenen alcohol?


No
 
El centre de Salut, al camí del Camp Llarg.
02/12/2022 | 09:18
Nou pediatre a partir de gener
SaVeu

Temor esvaït. El centre de salut mantendrà la plaça de pediatre que es reposarà a partir de gener, tan aviat com l’actual titular d’aquest lloc de feina assolesqui la jubilació.

Així ho ha assegurat el coordinador del centre, Fabián Unda, que ha explicat que la Conselleria de Salut preveu cobrir la vacant de la plaça en el mes de gener després que el metge que actualment realitza labors de pedriatria faci efectiva la seva baixa de la plantilla. Unda ha assenyalat que des de la Conselleria de Salut “s’està treballant per cobrir la vacant” i que “hi ha un compromís per fer-ho efectiu a partir de gener”. Ha afegit que l’atenció sanitària a la població de fins a 14 anys d’edat continuarà estant garantida al centre de salut Serra Nord després de la jubilació del pediatre que actualment passa consulta a Sóller. Fabián Unda ha reconegut no obstant que hi ha dificultats per cobrir vacants a la sanitat balear, però aquesta situació no afectarà a la plaça de pediatria que quedarà lliure en properes setmanes. Unda ha apuntat que es podrien produir incidències per falta de metge en moments puntuals tot i que ha garantit l’atenció sanitària per als menors.

Precisament l’Ajuntament de Sóller es va fer ressò la setmana passada de la preocupació que hi ha entre els pares que la vall pugui quedar-se sense metge especialitzat per a la població infantil. Per aquesta raó la junta local de govern va acordar, a instàncies de la regidora de Sanitat, Catalina Pomar (PP), remetre una carta a la Conselleria de Salut exposant la preocupació existent a Sóller per la possibilitat que pediatria quedàs sense un facultatiu assignat.

D’acord amb les dades de la Conselleria de Salut del Govern balear corresponents a l’any 2019, el centre de salut Serra Nord atén una població de 13.552 habitants que disposen de targeta sanitària, 1.898 dels quals (el 14% del total) corresponen a persones menors de 14 anys.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a