Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 29 de març de 2023   |   16:04
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
Una vista aèria de la plaça de Sóller.
03/12/2022 | 07:14
La Vila editarà la Història de Sóller
SaVeu

Sóller tendrà la seva història recollida en una col.lecció bibliogràfica. L’Ajuntament llançarà properament l’edició d’un primer tom de la Història de Sóller en un projecte que abrfaçarà l’edat contemporània, bàsicament els segles XIX i XX.

El projecte està auspiciat pel propi consistori i vendrà a donar continuïtat a una iniciativa que des de fa dècades roman paralitzada. Les successives iniciatives similars mai no varen acabar de quallar a excepció de l’edició d’un primer volum promogut per un grup editorial que va publicar en fascicles una col.lecció que recollia el període de la Prehistòria. Es tracta d’un treball elaborat per l’historiador Jaume Coll.

En aquesta ocasió l’Ajuntament vol donar un nou impuls a la redacció de la Història de Sóller. Per això preveu editar fins a tres volums que recolliran els esdeveniments ocorreguts en els segles XIX i XX. Durà la firma del també historiador Antoni Quetglas, segons han informat fonts consultades.

L’edició del primer volum es donarà a conèixer en breu en un projecte en el que s’hi ha implicat personalment el batle Carles Simarro (PP), que preveu llançar l’edició dels tres volums corresponents a l’època contemporània.

La redacció d’una Història de Sóller és un projecte que ha tengut alts i baixos en les darreres dècades. El darrer intent d’impulsar-la es remunta als anys noranta, quan un grup d’historiadors locals encapçalats per Plàcid Pérez varen presentar una iniciativa a l’Ajuntament que mai no va arribar a prosperar. Les diferències entre els dos socis de govern, aleshores PSOE i PSM, propiciaren el fracàs de l’intent d’editar una col.lecció de llibres que recollís la Història de Sóller.

Més recentment, el Grup Serra va editar per iniciativa pròpia un volum que va recollir la Prehistòria de Sóller, un treball que va dur la firma de Jaume Coll Conesa, historiador especialitzat en la temàtica. D’aleshores ençà el projecte d’història havia romàs en via morta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a