Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 21 de març de 2023   |   11:22
 
Enquesta  
Ha d’organitzar l’Ajuntament activitats centrades en la promoció de begudes que contenen alcohol?


No
 
L'interior d'una de les aules de Sóller.
02/12/2022 | 10:54
Sóller, fart d’esperar les inversions educatives
SaVeu

L’incompliment d’un conveni en matèria d’infraestructures que va impulsar la Conselleria d’Educació el 2019 ha fet esclatar l’Ajuntament de Sóller, que exigeix que es posin en marxa les inversions previstes de les quals encara no se n’ha fet ni una. Alhora, Més per Mallorca ha traslladat aquest incompliment al Parlament, on ha presentat una pregunta adreçada al conseller Martí March.

La regidora d’Educació, Andrea Pomar (PP), va denunciar ahir l’incompliment sistemàtic de l’acord des de la seva firma i va criticar el doble raser d’aquest departament “que cada setmana licita obres a col·legis de totes les illes menys les que té compromeses a Sóller”. L’edil va manifestar el seu malestar i el de la comunitat educativa del municipi davant el retard que arrossega l’execució de les obres previstes a l’acord, cosa que va dur a haver-lo de renovar per tres anys més després de finalitzar-se el termini d’execució de les obres contemplades en el document.

De 17 actuacions a una

El conveni en matèria d’infraestructures educatives es va forjar a finals de la legislatura passada. De fet es va signar en plena campanya electoral a pocs dies de les eleccions amb les que els partits del pacte d’esquerres varen ser expulsats del govern municipal de Sóller.

L’acord contemplava que en un termini de tres anys Educació havia d’invertir tres milions d’euros en millorar les infraestructures educatives de Sóller. Entre altres actuacions preveia la construcció d’un gimnàs al col·legi Pere Cerdà, un poliesportiu a l’institut, la remodelació dels espais d’FP de cuina del mateix centre i altres obres de millora a la resta de col·legis públics. El cas és que gairebé quatre anys després de la seva formalització, el conveni només ha materialitzat una de les 17 actuacions previstes. Es tracta de la substitució de les persianes al col·legi Es Puig. De la resta, l’Ajuntament no ha tengut més notícies malgrat que cada 15 dies remet un ofici a Educació sol·licitant una reunió de la comissió de seguiment del conveni. Pomar va denunciar que fins ara “no hem tengut cap notícia i ni tan sols una resposta a la petició de la reunió”.

Andrea Pomar va manifestar la seva indignació amb Educació, un departament del qual va assegurar que “fa anys treballa al projecte de construir el gimnàs al col·legi del Port” però que fins ara “no s’hi ha fet res”. Va explicar que el projecte ni s’ha aprovat i que encara menys ha sortit a licitació pública per a la seva posterior execució.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a