Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 5 de març de 2024   |   14:33
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
Treballant en la reconstrucció d'un marge.
21/11/2022 | 07:25
L’ofici de marger posa la primera pedra
SaVeu

La Conselleria d’Educació ha fet una passa més perquè l’ofici de marger estigui reconegut acadèmicament. Aquests dies s’ha constituït la comissió tècnica del certificat de professionalitat de pedra en sec, el que suposa pujar un escaló més cap a la qualificació professional dels treballadors que es dediquen a aquest ofici.

En una nota de premsa, Educació ha explicat que la qualificació professional per a l’ofici de marger continua fet passes gràcies a la col·laboració entre la conselleria, el Consell de Mallorca, el SOIB, l’Associació Gremi de Margers i la Fundació laboral de la Construcció.

Actualment, l’ofici de marger és un treball artesanal propi de la idiosincràsia de les Balears, molt arrelat a la Serra de Tramuntana que durant segles ha modelat el seu paisatge, amb alta ocupabilitat, a causa de la manca de mà d’obra qualificada que acusa el sector de la construcció. També compta amb bona remuneració.

La Fundació Laboral de la Construcció ha estat acreditada per realitzar les especialitats formatives a pedra en sec. Fins a 48 alumnes podran formar-se i adquirir conceptes i competències bàsiques per a la construcció de murs de sosteniment i parets, paviments empedrats i estructures complementàries de pedra seca, a través dels quatre mòduls impartits als seus centres, amb més de 300 hores de durada, en una modalitat teoricopràctica.

Els alumnes faran ús d’eines especialitzades, adquirides per la Fundació Laboral de la Construcció, com ho són: falques, barrenes, masses, eixades, martells amb punta, martells, alçaprimes, palanquetes, angarilles, senalles, estendes, reglons, cribradors, falsa esquadra, malls, becs, punxons i macetes.

La finalitat d’aquests cursos és la de formar mà d’obra per al sector de la construcció, amb la inclusió de talent jove i dones.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a