Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   05:08
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Així ho ha anunciat l'Ajuntament.
19/11/2022 | 07:19
Escut d’Or de Sóller per a la base del Puig Major
SaVeu

Els vincles històrics i socials generats a partir de la creació del destacament, serà l’eix a partir del qual Sóller entregarà l’Escut d’Or de la ciutat a l’Esquadró de Vigilància Aèria del Puig Major.

Així ho ha acordat la junta local de govern de l’Ajuntament que ha donat via lliure a la confecció de l’expedient que servirà per justificar l’entrega de la distinció. A partir d’ara, els tècnics incoaran l’expedient administratiu que recollirà els mèrits pels quals s’atorgarà la distinció a la base del Puig Major.

La història del Puig Major va arrancar el 26 de setembre de 1953 quan Estats Units i Espanya firmaren els Acords d’Amistat que contemplaven la creació de diverses bases militars, incloent-ne una al Puig Major. Quatre anys més tard, el 1957, començaren les obres que varen acabar dos anys després. L’1 de juliol de 1959 es va activar el comandament estratègic del Puig Major.

A més de la creació de l’estació de radar, l’acord va suposar la creació de l’embassament de Son Torrella, el quarter militar i, el 1963, la residència militar de l’aviació de Son Angelats. Inicialment amb soldats americans i després de l’Exèrcit de l’Aire, els vincles amb Sóller ha fet al llarg d’aquests 63 anys d’història que nombrosos soldats s’establissin a Sóller, molts dels quals avui -o els seus descendents- han fet Sóller el seu poble.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a