Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   10:55
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Obriran La Caritat i Es Fossaret.
18/11/2022 | 11:53
Els patis escolars obriran per als nins
SaVeu

A partir de l’1 de desembre els patis de dos centres escolars de Sóller romandran oberts en horari d’horabaixa perquè els nins hi puguin realitzar activitats lúdiques. Es tracta d’una iniciativa que promou l’Ajuntament a través d’un programa pilot que pretén recuperar l’ús social i recreatiu dels patis dels centres educatius fora de l’horari escolar, per tal de convertir-los en una oferta lúdica més per als nins.

La iniciativa arrancarà amb l’obertura dels patis de les escoles Sant Vicenç de Paül i el Fossaret. A partir de principis del proper mes i fins al final de curs romandran oberts al joves perquè hi puguin practicar activitats lúdiques. Des de l’Ajuntament, la cap de Serveis Socials, Margalida Morell, ha explicat que la iniciativa “pretén recuperar l’ús social que tenien antigament els patis”, quan els capvespres estaven oberts perquè els nins hi poguessin practicar activitats diverses. “L’objectiu d’aquest pla pilot és crear una oferta alternativa i poder traslladar tot allò que ara es fa a la plaça de la Constitució els capvespres”, ha precisat la cap de Serveis Socials, que ha assenyalat que els patis “no romandran vigilats” tot i que al seu càrrec hi haurà vigilància adulta amb un integrador social que “farà labors de control”.

El pla pilot preveu que els patis també romanguin operatius durant les vacances escolars. A partir dels resultats que aflorin d’aquesta iniciativa, el municipi es plantejarà continuar de cara al proper curs ense descartar que es pugui negociar l’obertura dels patis d’altres centres educatius. El projecte té com a finalitat “tenir més controlats els nins”, ha precisat Morell.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a