Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   05:54
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La consellera De la Concha li ha reiterat avui la demanda.
16/11/2022 | 17:16
La reserva marina de s'Illeta, en mans de Planas
saveu.cat

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, Mae de la Concha, ha reiterat avui al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, la petició de crear la reserva marina de s’Illeta. Ha estat en el transcurs del Consell Consultiu de Política Agrícola i Pesquera, celebrat a Madrid. De la Concha li ha entregat material divulgatiu de la reserva marina, i fins i tot, una camiseta reivindicativa.

La petició es fa a Madrid perquè les aigües d’aquesta reserva marina són considerades exteriors i, per tant, de competència estatal. El Club Nàutic de Sóller i la Confraria de Pescadors de Sóller impulsaren la creació d’aquesta reserva l'any 2009. Aquesta plataforma ha comptat amb el suport de la societat civil, amb associacions i entitats, també de la ciutadania i de les institucions, com l’organisme competent en pesca i la unanimitat de l’Ajuntament de Sóller en el moment de la presentació.

De la Concha ha explicat al ministre que suposaria recuperar molta biodiversitat i millorar l’activitat pesquera i de busseig. «És una petició que ha sortit de Sóller, amb el suport de tots els sectors, i li he transmès la necessitat i la importància d’aquesta reserva per aquesta zona», ha explicat.

A més, segons la consellera, «Sóller, en general, té una actitud molt d’acord amb els temps que corren i amb el que demana Europa, tant en agricultura, en pesca, en alimentació en general, cap a l’agricultura ecològica, la producció sostenible, i una reserva marina allà seria especialment útil».Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a