Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 29 de setembre de 2023   |   12:13
Enquesta  
S’ha de prohibir l’estacionament a la carretera de desviació?


No
 
Un gual permanent d'un dels carrers de Sóller.
06/11/2022 | 09:35
Tres cotxes podran aparcar davant el gual
SaVeu

Fins a tres vehicles de la mateixa unitat familiar podran estacionar davant el gual permanent. I la tramitació de les sol.licituds no suposarà un increment de la taxa que abonen els titulars dels guals. Aquests són dos dels aspectes que recollirà l’ordenança municipal que la setmana propera s’elevarà al ple de la corporació per a la seva aprovació inicial.

La norma que es tramitarà al plenari té com a finalitat convertir en llocs d’estacionament els espais dels guals permanents on actualment està prohibit aparcar per facilitar l’entrada i sortida de vehicles de garatges i propietats privades. La normativa permetrà que fins a tres vehicles de la unitat familiar puguin disposar del preceptiu distintiu que els permetrà poder aparcar davant els guals permanents. La tramitació d’aquest distintiu no durà aparellat cap sobrecost, segons ha informat el regidor de Governació, Carlos Darder (PP).

La mesura que finalment impulsa l’Ajuntament té com a finalitat facilitar l’estacionament dels residents en el casc urbà, de manera que les zones reservades d’estacionament puguin permetre l’aparcament de vehicles sense el perill de ser multats.

La mesura no afectarà totes les zones. Sols afectarà en aquells carrers on es pot aparcar al costat on hi ha els guals permanents. En vies on no es pot estacionar o està prohibit, l’ordenança no tendrà aplicació. La proposta va ser presentada ahir en comissió informativa i cap dels partits representats al consistori no hi va posar objeccions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a