Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   10:53
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
Moment del descobriment del memorial
01/11/2022 | 12:38
Un memorial a la vida
saveu.cat

L'artista Salvador Martínez i el batle de Sóller, Carles Simarro, han destapat avui dematí el memorial instal.lat al cementeri de Son Sang que serveix per retre un tribut a totes les persones que varen morir a Sóller com a conseqüència per la pandèmia per coronavirus.

El monument, instal.lat a l'antic cementeri protestant, està format per dues peces escultòriques que pretenen ser, en paraules del seu creador, un monument a la vida. "No vol ser un lloc de mort, sinó un espai de vida per reviure aquelles persones que vàrem estimar", ha assegurat Martínez durant la presentació del conjunt escultòric. Per la seva banda, el batle ha recordat els durs moments que va suposar la pandèmia per a tota la societat "perquè ens enfrontàvem a una situació desconeguda" i per això "a l'hora d'impulsar aquest monument optàrem per Salvador Martínez, un artista que té la virtud de la simplicitat en el missatge".

El conjunt està format per dues peces de ferro forjat. En una d'elles, que ocupa l'espai central del cementeri protestant, s'hi pot llegir la llegenda que diu "Amb fe o fer heu deixat empremtes d'humanitat". La segona peça forma un codi QR accessible des de dispositius mòbils que serveix per entendre més el missatge que a partir d'ara simbolitzarà el monument dedicat a les víctimes covid de Sóller.

A més de les autoritats municipals encapçalades pel batle i el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública del Consell, Josep Lluís Martínez, han acudit a l'acte ciutadans i curiosos per conèixer el nou espai del cementeri. Per contra, no hi ha acudit cap representant dels partits de l'oposició municipal, que han al.legat que no els han avisat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a