Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   18:06
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Xisco Fanals, lliurant la documentació al Consell.
21/10/2022 | 11:55
La Ruta de Pedra en Sec, més a prop de ser homologada
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha rebut de mans de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada els informes que acrediten la prehomologació de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221), un camí senderista que la Direcció Insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca fa vint anys que vetla, perquè estigui en les millors condicions de seguretat, transitivitat i senyalització.

L’homologació de la ruta prova el compromís amb els estàndards de qualitat que ofereix la Ruta de Pedra en Sec a dia d’avui, pel que fa al manteniment i a la senyalització. Els informes del Comitè de Senders de la Federació de Muntanyisme i Escalada serviran per treballar amb les propostes de millora de la senyalització de cara a completar en els propers mesos el procés d’homologació de la Ruta de Pedra en Sec.

Concretament s’està treballant amb l’homologació del tram que comprèn des de Deià fins al Port de Pollença en les etapes següents: l’etapa 4: del Refugi de Can Boi al refugi de Muleta; l’etapa 5: del refugi de Muleta al refugi de Tossals Verds; l’etapa 6: del refugi de Tossals Verds al refugi de Son Amer; l’etapa 7: del refugi de Son Amer al refugi de Pont Romà i també la variant F del Pas Llis.

La vicepresidenta el Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «és una gran notícia per al senderisme mallorquí poder anunciar que ja tenim la prehomologació i que queda molt poquet per completar el procés sencer. Fa vint anys que la Ruta de Pedra en Sec es va crear i era de justícia que fos homologada. Esperam completar-ne el procés els primers mesos de 2023».

Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha detallat que «la recuperació de camins i la seva senyalització permet a la població de Mallorca apropar-se als paisatges i al món rural i natural de la serra de Tramuntana. El Consell de Mallorca vetla pel manteniment, la protecció i la conservació de la Ruta de Pedra en Sec per allà on passa».

El president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals, ha explicat que «des de la Federació valoram molt positivament poder homologar la Ruta de Pedra en Sec, una de les joies per al senderisme a Mallorca i en la qual s’ha fet una feina brutal, de màxima qualitat. Estam encantats d’estar molt a prop de completar aquest projecte i volem donar les gràcies al Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca i als nostres tècnics del Comitè de Senders per tot el seu esforç». «Esperam que en un futur es puguin obrir més trams que encara estan en mans de propietaris i que es puguin anar senyalitzant i homologant fins a completar tota la Ruta de Pedra en Sec (GR-221)», ha afegit Fanals.

La principal raó per homologar la Ruta de Pedra en Sec és la seguretat dels caminants que la utilitzaran. El segell de qualitat de Gran Recorregut GR® indica que l’itinerari està senyalitzat de forma completa i permet l’autoguiat sense pèrdua i una acció de control i manteniment de les condicions del sender per part del promotor que en permet l’ús al llarg del temps.

Les sigles GR® designen un sender de gran recorregut homologat, és a dir, un sender senyalitzat, de més de 50 km, utilitzat principalment per excursionistes, que transita per llocs considerats d’interès paisatgístic, cultural, turístic, històric, social, etc. Els senders de gran recorregut conformen una xarxa de camins aptes per a l’oci sostenible, que creuen Europa en totes direccions, unint nacions i pobles.

Les marques Gran Recorregut (GR®), Petit Recorregut (PR®) i Sender Local (SL®) estan registrades d’acord amb la Llei de marques i patents. La Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) les posa a disposició dels promotors de camins que vulguin utilitzar-les mitjançant les federacions autonòmiques.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a