Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 29 de març de 2023   |   14:23
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
Sóller està al furgó de cua de la comarca en quan a riquesa per habitant.
15/10/2022 | 09:30
Els sollerics, els més pobres de la comarca tot i la pressió turística
SaVeu

Tenir més turistes i major massificació fruit de la principal activitat econòmica no suposa major riquesa per als ciutadans. Així queda recollit en l’informe anual que elabora l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que revela que Sóller és el municipi més pobre de la comarca. Fins i tot està per darrera de Bunyola, un poble on l’activitat turística és pràcticament residual.

En la mateixa situació que Sóller també s’hi troben altres dos municipis de la comarca enfocats al monocultiu del turisme: Deià i Fornalutx. Aquests dos pobles tampoc no aixequen el cap, ja que l’entrada de divises que representa el mercat turístic no té una repercusió directa en la butxaca dels habitants de tots aquests pobles.

L’INE ha publicat fa uns dies l’Atlas de Distribució de Renda de les Llars, amb informació del nivell i la distribució de renda per persona i llar a tot país. A partir d’aquest informe, s’extreu que Escorca i Bunyola són els municipis amb major riquesa per càpita, a raó de 16.391 i 15.844 euros per habitant i municipi respectivament. D’aquest atlas crida l’atenció com els municipis de major activitat econòmica propiciada amb el turisme, els seus habitants no aconsegueixen treure’n un benefici econòmic. D’acord amb les xifres, la renda neta mitjana per persona es va situar a Sóller en els 13.075 euros, el valor més baix dels cinc municipis de la nostra comarca. Per damunt s’hi situen Deià (amb 13.350 euros) i Fornalutx (amb 13.384). En el furgó de cap hi ha els esmentats Escorca i Bunyola.

En el cas concret de Sóller hi ha diferències. La zona que abarca el Port és la més rica del municipi. Els habitants d’aquest districte disposen d’una renda neta mitjana anual de 14.853 euros, mentre que els de Sóller ciutat el seu còmput és de 13.416 euros. La zona més pobre del municipi es troba en el districte que abarca el sud-oest del terme municipal, on els seus habitants disposen de 12.485 euros de renda neta mitjana i anual, segons recull l’atlas de l’INE.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a