Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 18 de juliol de 2024   |   09:35
 
Enquesta  
És correcta la resposta que dona l’Ajuntament al moviment ciutadà SOS Sóller?


No
 
L'Ajuntament preveu per a la resta d'edificis una reducció del tipus en un 0'02%.
14/10/2022 | 10:00
Rebaixen l'IBI un 15% a les cases amb plaques solars
SaVeu


Els habitatges de Sóller equipats amb plaques solars per a la producció d’energies verdes gaudiran d’una bonificació del 15% en el rebut de la contribució urbana del proper any.

Així ho ha anunciat la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar (PP), que avui divendres presenta la proposta als partits de l’oposició com a passa prèvia a la seva aprovació definitiva que s’elevarà en el proper plenari de la corporació. Amb aquesta mesura, Sóller s’equipara a altres municipis de Mallorca que han implementat mesures que tenen per objectiu fomentar la progressió d’energies renovables mitjançant la instal.lació d’equips de generació fotovoltàica o anàlagues. Segons ha explicat Pomar, la bonificació del citat 15% s’aplicarà “a la quota líquida durant el període de vigència de l’ordenança”. El regidora ha assenyalat que la mesura que es posarà en pràctica en el 2023 “ve a ser similar a la que apliquen altres municipis, com per exemple Deià”.

A l’espera de tancar avui mateix els darrers detalls del canvi que s’aplicarà a l’ordenança que regula l’Impost de Béns Immobles (IBI), Pomar ha apuntat que “la voluntat és la de crear línies de bonificació similars al d’altres municipis”.

Baixada generalitzada

Però no només els titulars de plaques solars tendran una reducció de l’IBI el proper any. L’Ajuntament preveu aplicar una nova baixada del coeficient en dos punts (del 0’65 al 0’63) “perquè és el compromís que assumírem a l’inici de la legislatura”. Per això ha recordat que “la contribució urbana baixarà per a tots per tercer any consecutiu”, per la qual cosa “suposa un nou estalvi per als sollerics”. La reducció del coeficient afectarà tant als edificis de naturalesa urbana com rústica.

Per a la resta baixarà dos punts

De cara al proper exercici l’Ajuntament aplicarà una reducció al coeficient que serveix per calcular la contribució urbana. D’aquesta manera, tant els habitatges en sòl urbà com els que estan en rústica baixaran dos punts. El coeficient quedarà en el 0’63% per als habitatges en urbana i en un 0’78% per als ubicats en sòl rústic.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a