Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   19:16
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Una moto entrant dins la corba del Mirador de Ses Barques.
09/10/2022 | 09:30
Els veïnats demanen prohibir les competicions a la Ma-10
SaVeu

La plataforma Indignats Ma-10 ha esclatat. A través d’un dur comunicat, l’entitat que agrupa veïnats i col·lectius proteccionistes que des de fa anys denuncia les carreres il·legals per les carreteres de la Serra de Tramuntana, ha qualificat de “fracàs rotund” les accions realitzades per les autoritats per posar fre a les carreres il·legals de motos i cotxes que provoquen un “greu atemptat” ecològic a la Serra de Tramuntana.

Així ho assenyala una nota en la que la plataforma assegura que la manca de control d’unes activitats que ja consideren “delictives” han provocat un efecte contrari al perseguit per les autoritats, ja que les carreres il·legals per la Serra “s’han multiplicat” i els participants “es dediquen a exhibir el seu apoderament, derivat d’una impunitat manifesta, inundant de renou els dies i les nits de la Serra”. Es tracta d’una cosa que, segons l’entitat que agrupa els afectats, “l’ha convertit en un infern insuportable i ha demostrat que manen ells”.

D’aquesta manera, la plataforma Indignats Ma-10 se suma a les crítiques abocades pel grup ecologista GOB, que aquests dies acusava el Consell de ser “incapaç” de posar fre a les carreres il·legals a la Serra.

Igual que l’entitat ecologista, la plataforma denuncia que aquestes pràctiques generen “descomunal desordre públic, inseguretat viària i un greu atemptat ecològic amb alts nivells de contaminació acústica”, per això exigeixen a les autoritats competents mesures per acabar d’una vegada amb aquest problema que és denunciat des de fa temps. No amaguen que el “fracàs” de les accions de les autoritats ha generat “desesperació” entre els afectats.

Prohibir les curses

La plataforma Indignats Ma-10 lamenta que el Consell hagi autoritzat la celebració de fins a 13 carreres per les carreteres de la Serra com la que se es va celebrar el passat cap de setmana a Sóller. La plataforma denuncia que aquestes competicions en què “s’utilitza l’espai públic en benefici privat d’uns quants” obliga a “confinar una vegada i una altra els veïnats a casa seva” i, el que és pitjor per a aquesta entitat: “incentiva la pràctica delictiva de la conducció temerària que s’estén molt més enllà dels dies assenyalats amb les carreteres tancades”.

Indignats Ma-10 exigeix a les autoritats insulars que deixin d’autoritzar aquestes competicions, que qualifica d’“agressions”, per posar fi a una “lamentable situació”. Alhora, demana als ajuntaments de la comarca de la Serra que facin consultes ciutadanes “per saber si la majoria dels seus ciutadans estan d’acord respecte a aquestes autoritzacions” per dur a terme competicions esportives relacionats amb el motor.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a